Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Arık: AKP iyice panikledi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Sivas Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. Esnaflar, “İş yok yatıyoruz” diyerek ekonomik durumu ve piyasalardaki durgunluğu şikayet ederken, CHP Milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP’li Arık: AKP iyice panikledi
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Sivas Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. Esnaflar, “İş yok yatıyoruz” diyerek ekonomik durumu ve piyasalardaki durgunluğu şikayet ederken, CHP Milletvekili adayı Çetin Arık, “Destek verin biz bunları yatıralım” dedi. Arık, Merkez Türkiye Projesi'nin de halkta karşılık göstermesinin AKP’yi iyice paniklettiğini söyledi.

CHP milletvekili adayları Çetin Arık ve Tülin Temel, Melikgazi İlçe Örgütü’nün düzenlediği seçim çalışması kapsamında Sivas Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret ederek, destek istedi. Esnaf işlerin durgunluğundan ve ekonomik tablodan şikayetini “İş yok yatıyoruz” diyerek eleştirirken, bazı vatandaşların da CHP’lilere ‘Kurtarın bizi bunlardan” sözleriyle AK Parti iktidarından şikayetçi olması dikkat çekti. CHP milletvekili adayı Arık, “AKP’nin halka vereceği hiçbir şeyin kalmadı. İktidarda durdukları her gün hem kendilerine hem ülkeye zarar veriyor. Bize destek verin biz bunları yatıralım” sözleriyle esnaf ve vatandaşlardan destek istedi.

Arık ve Temel’i karşısında gören bir vatandaş ise Cumhurbaşkanlığı sarayında kullanılan ve tanesinin bin TL olduğu ifade edilen bardaklara tepki göstererek, “Bin liralık bardaktan su içiyorlar. Hakkımı onlara helal etmiyor.” dedi.

CHP milletvekili adayı Çetin Arık, ziyaretler sonrasında yaptığı değerlendirmede CHP’nin projelerinin halkta karşılık görmesinin AKP’yi paniklettiğini ifade etti. Son olarak Merkez Türkiye Projesi’nin kamuoyuna tanıtıldığını hatırlatan Arık, “Halka dönük ekonomik projelerimizde ‘kaynak yok’ diyerek, karşı çıkan AKP’liler, ‘kaynak yok’ yalanı tutmayınca, bu kez projelerimizi sahiplenmeye kalktılar. Onların sık kullandığı ifade ile velev ki, Merkez Türkiye Projesi onların projesi o zaman neden bugüne kadar hayata geçirmediniz. Maliye Bakanı Şimşek, yapacaklarını ancak CHP zihniyetinin engel olduğunu söylüyor. Soruyorum sizlere tüm yasaları ayaklar altına alarak, sadece CHP’nin değil halkın büyük bölümünün itirazına rağmen Kaçak Sarayı nasıl yaptılar. Kaçak Saray yaparken itirazları kulak arkası eden AKP, Türkiye’yi bölgesinin sözde değil, gerçek lideri yapacak projeyi neden hayata geçirmedi. Bunları halkımız görüyor. O yüzden AKP’nin çırpınışları boşa, CHP gümbür gümbür halkın iktidarını kurmaya geliyor” diye konuştu.

'KADINA YÜKLENEN SORUMLULUKLARI AZALTACAĞIZ!'

CHP milletvekili adayı Tülin Temel ise gittikleri her yerde halkın kendilerine büyük bir teveccüh gösterdiğini belirterek, 8 Haziran’da CHP iktidarının kurulacağını söyledi. CHP’nin kadınlara yönelik projeleri hakkında bilgiler veren Temel, “Kadınlara yüklenen çocuk, hasta, yaşlı ve engelli bakım sorumluluklarını azaltacağız. Gündüz bakım hizmetlerini ve evde bakım hizmetlerini kurumsal, ücretsiz ve yüksek nitelikli olarak sunacağız. Bakım hizmeti veren kadınları sosyal güvenlik kapsamına alacağız. Kadınların iş gücünden kopmasını engellemek için ebeveyn iznini yaygınlaştıracağız. Tarım sektörü, ev hizmetleri, evden çalışma gibi ağırlıklı olarak kadınların çalıştığı alanları kayıtlı hale getireceğiz. Bu alanlarda sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldıracağız. Kreş açma yükümlülüğü bulunan iş yerlerinin ve belediyelerin verdikleri hizmetin yeterliliğini takip edeceğiz. Kreş açma yükümlülüğünü, kadın çalışan sayısını değil, tüm çalışanları temel alacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz. İş yerlerinde emzirme odalarının yaygınlaştırılmasını sağlayacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.