Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'den Manisa'da Cumhuriyet yürüyüşü

Manisa'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrasında CHP'nin düzenlediği organizasyonda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları 'Cumhuriyet Yürüyüşü' gerçekleştirdi.Manisa'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından, CHP'nin düzenlediği...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'den Manisa'da Cumhuriyet yürüyüşü
Manisa'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrasında CHP'nin düzenlediği organizasyonda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları 'Cumhuriyet Yürüyüşü' gerçekleştirdi.

Manisa'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından, CHP'nin düzenlediği organizasyonda bir araya gelen Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, İşçi Partisi, Altınokta Körler Derneği üyeleri ve vatandaş Manisa 19 Mayıs Stadı önünde toplandı. Cumhuriyet Yürüyüşü'ne CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Hasan Ören, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan da destek verdi.

Toplanan kalabalık sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi üzerinden Manolya Meydanı'na buradan da Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden kutlamalarda, yürüyüşe katılan sivil toplum örgütleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu.

Burada bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Milli devlet yapımızın ulusal varlığımızın devamı için büyük bir coşkuyla kutlamak zorunda olduğumuz en önemli bayramımız. Cumhuriyet içi boş bir kavram değildir. 90 yılda oluşturmaya çalıştığımız milli birliğimizin en önemli tarifidir. Cumhuriyeti kurmadan önce İstanbul'da bir ülkenin dini ve siyasi yapısını bir İngiliz komutanının eline bir kurşun dahi atmadan teslim edenlere karşı bu coğrafyanın bir başkaldırışıdır. Bu başkaldırışın nasıl olduğunu Manisalılar iyi bilir.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin masa başında hediye edilmediğini dile getiren Koç, "Bir bedel ödendi bu ülke için. Bu bedeli nasıl ödedik hepimiz biliyoruz. Ancak bunu unutanlar var. Unutturmaya çalışanlar var. Kurtuluş Savaşı diye bir süreç olmadı diyenler var. Batı Anadolu'nun her yerinde Çanakkale'de olan şehitliklerin sanal olduğunu söyleyenler var. Yani anlamını yitirme bakımından bu ülkenin altına tünel kazanma bakımından nereye kadar ulaştıklarını gösteriyor. Bu mücadeleyi verenlerin farklı soyları, sopları kökenleri vardı. Hepsinin farklı inançları vardı. Ama hiç biri benim aşiretim, benim ırkım, benim inancım demedi kolkola verdi. Beraber şehit ve beraber gazi olarak ulusal kimlik hediye edildi." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.