Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP ve KESK 17-25 Aralık operasyonlarını protesto etti

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıl dönümü sebebiyle Sivas’ta CHP ve KESK basın açıklaması yaptı. Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar adına konuşan CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, "Ülkemizde insanların açlık sınırında...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP ve KESK 17-25 Aralık operasyonlarını protesto etti
17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıl dönümü sebebiyle Sivas’ta CHP ve KESK basın açıklaması yaptı. Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar adına konuşan CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, "Ülkemizde insanların açlık sınırında yaşarken, asgari ücretin 900 TL civarında olduğu, memurun, işçinin, esnafın, iş adamının, bankalara mahkum olduğu ülkede bakanlara hediye edilen milyon değerinde saatleri gördük." dedi. KESK Sözcüsü Serkan Çelikgün ise "Yolsuzluk dosyası konusunda tarafsız yargı takipsizlik kararı vermiş, Görünen o ki bu ülkede asıl suçluluar, hırsızlar değil hak arayan, adalet, özgürlük ve barış isteyenler, yargılanmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Ulaş Karasu konuşmasında, "Bir gün beni zengin görürseniz bilin ki haram yemişimdir diyen bugünkü Cumhurbaşkanı o günün Başbakanı’nın oğluna evdeki paraları nasıl sıfırlaması gerektiğini telefonda anlatmaya çalışırken ne durumlara düştüğüne şahit olduk. Esnafın, işadamının bankalara mahkum olduğu bir ülkede bakanlara hediye edilen milyon değerinde saatleri gördük. Üniversite öğrencilerinin simit ve çay ile karnını doyurduğu 300bin öğretmen adayının atama beklediği, çocukların açlıktan öldüğü ülkemde Bakan ve Başbakan çocuklarının parayı koyacak yer bulamadığına şahit olduk." değerlendirmesinde bulundu.

"Hesap günü yakındır" diyen Karasu, Bakanların kabul ettiği Başbakan imzalı yolsuzlukların hesabının tek tek sorulacağını söyledi.
Karasu, "Yolsuzlukların hesabını er ya da geç yüce divanda verecekler, yargının karşısına çıkacaklar. Şunu unutmasınlar; Yok etmeye çalıştıkları adalet o gün onlara da lazım olacaktır." şeklinde konuştu

CHP ile birlikte açıklama protesto eylemi yapan KESK adına konuşan Dönem Sözcüsü Serkan Çelikgün ise yaptığı konuşmada, AKP’nin yolsuzluk, rüşvet, talan ve emek düşmanı düzeninden hesap sormak için alanlarda olduklarını aktararak, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının kamu kaynaklarının kimlere ve nasıl talan edildiğinin tüm göstergesi olduğunu ifade etti.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının unutturulmaya çalışıldığını anlatan Çelikgün, şöyle devam etti: "AK Parti iktidarı operasyonların üzerini kapatmak için elinden geleni yapmaya devam etmektedir. Yolsuzluk dosyası konusunda tarafsız yargı takipsizlik kararı vermiş, Görünen o ki bu ülkede asıl suçluluar, hırsızlar değil hak arayan, adalet, özgürlük ve barış isteyenler, yargılanmaya devam edecektir. Ancak şu iyi bilinmelidir ki, yolsuzluğun da, talanında hesabını emekçiler soracak."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.