Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP ve ADD'liler alternatif Cumhuriyet kutlaması yaptı

Mersin’in Mut ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP tarafından alternatif Cumhuriyet bayramı kutlaması yapıldı.CHP ve ADD üyeleri parti binasının önünde buluştu. Burada toplanan grup daha sonra, Atatürk bulvarından Atatürk Anıtına...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP ve ADD'liler alternatif Cumhuriyet kutlaması yaptı
Mersin’in Mut ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP tarafından alternatif Cumhuriyet bayramı kutlaması yapıldı.
CHP ve ADD üyeleri parti binasının önünde buluştu. Burada toplanan grup daha sonra, Atatürk bulvarından Atatürk Anıtına kadar yürüyüş yaptı. Dernek üyeleri ve partililer, Atatürk posteri ve Türk bayrakları ile alarak yürüyüşe geçti. Kalabalık, ne mutlu Türküm diyene, Türkiye laiktir laik kalacak, gün gelecek hesap dönecek AK Parti hesap verecek, Atatürk'ün askerleriyiz şeklinde sloganlar atıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Burada bir konuşma yapan CHP Mut İlçe Başkanı Mehmet Saydam, Cumhuriyetin 90. yılına gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bugün camilerimizde 5 vakit ezan okunuyorsa ibadet yapılıyorsa bunları sevgili Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçlu olduklarını anlatan Saydam, ”Düşünce özgürlüğü Cumhuriyetin kurulmasıyla başladı. Bugün herkes kendi düşüncesini özgürce yaşıyor. Özgürlük ve bağımsızlığımızı Cumhuriyete borçluyuz.” diye konuştu.

Daha sonra parti ve dernek üyeleri tarafından çeşitli şiirler okunmasının ardından kutlama sona erdi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.