Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP korsan olarak dağıtılan gazeteye tepki gösterdi

CHP Altıeylül İlçe Başkanlığı, Balıkesir merkez ve köylerde elden dağıtılan bir gazetenin dağıtımının durdurulması için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Tabloid gazetede, kim ya da kimler tarafından hazırlandığına dair künye...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP korsan olarak dağıtılan gazeteye tepki gösterdi
CHP Altıeylül İlçe Başkanlığı, Balıkesir merkez ve köylerde elden dağıtılan bir gazetenin dağıtımının durdurulması için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Tabloid gazetede, kim ya da kimler tarafından hazırlandığına dair künye bulunmuyor.

CHP Altıeylül İlçe Başkanı Haydar Çuhadar, baş sayfada, "Eski Türkiye" başlığı bulunduğunu belirterek, “Bazı gençler söz konusu gazeteyi, AK Parti Balıkesir il binasına yakın bir noktada yoldan geçen vatandaşlara dağıtıyordu. Yoldan geçerken bana da verdiler. Gençlere kim olduklarını sormak isteyince, kaçarak AK Parti il binasına girdiler.” dedi.

Çuhadar ve bazı partililer, korsan olarak dağıtıldığını iddia ettikleri gazetenin dağıtımının engellenmesi için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Söz konusu gazetenin birinci sayfasında, "Eski Türkiye" başlığı altında, "90’lı Yılların Türkiye’si" yazısı bulunuyor. Gazetenin iç sayfalarında ise aralarında Sabah da olmak üzere birçok gazetede 1990’lı yıllarda yer alan haber ve başlıklar bulunuyor. Ayrıca köşe yazarlarının o dönemdeki yazılarına da yer verilmiş.

İlk olarak Konakpınar köyünde düzenlenen köy hayrında bu gazetenin dağıtıldığına şahit olduklarını ifade eden İlçe Başkanı Çuhadar, “Gazete, köylülere dağıtıyordu. Bunun üzerine Altıeylül İlçe Seçim Kurulu’na, gazetenin toplatılması için müracaata bulunduk. Ziyaretten dönerken üç AKP’li genç, bana da bu gazeteyi verdiler. Kendilerine gazetenin korsan olduğunu, künyesinin olmadığını, kimler aracılığıyla dağıtıldığını sorunca üç genç arkadaşımız AKP binasına girdiler. Bunun üzerine parti önünde bulunan polis arkadaşlarımıza durumu izah ettik. Onlar da müdürlerine durumu bildirdiler. Biz de gazete hakkında suç duyurusunda bulunduk.” dedi. Gazetenin bir gazete olduğunu, nerede ve kimler tarafından basıldığına dair sayfalarında bir bilgi olmadığını belirten Çuhadar, “Eski Türkiye başlığı adı altında 90’lı yıllardan bahsediyor. AKP, her yerde olduğu gibi burada da karşımıza çıkıyor. Geçmişte yaşanan koalisyonlarla ilgili halkın kafasını karıştırmak istemektedir. Bu gazete korsandır. Bu gazete tamamen AKP yöneticileri tarafından, bilinerek dağıtılmaktadır. AKP seçimlerde adaletsiz bir şekilde, pervasızca, fütursuzca her şeye başvuruyorlar. İşte son örneği de bu gazete.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.