Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Karesi İlçe Başkanı Evci: Suya yüzde 58 zam insafsızlıktır

CHP Karesi İlçe Başkanı Yaşar Evci, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin sayaç okuma ve atık su bedeli adı altında suya yüzde 58 oranında zam yaptığını belirterek, "Bu zam, zulümdür ve insafsızlıktır. Hani zammı enflasyona göre...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Karesi İlçe Başkanı Evci: Suya yüzde 58 zam insafsızlıktır
CHP Karesi İlçe Başkanı Yaşar Evci, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin sayaç okuma ve atık su bedeli adı altında suya yüzde 58 oranında zam yaptığını belirterek, "Bu zam, zulümdür ve insafsızlıktır. Hani zammı enflasyona göre yapacaktın? BASKİ genel kurulunda suya zam yaptılar. Bu zam, belediyenin tarife komisyonundan ve meclisten geçmeyen bir zamdır." dedi.

Evci, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıya belediye meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin 6 aylık çalışmalarını değerlendiren Evci, suya yapılan yüzde 58'lik zammı insafsızlık olarak değerlendirdi. Son günlerde dört askerin terör saldırıları sonucunda kalleşçe şehit edildiğini belirterek, açılım sürecinin sonuçlarını verdiğini söyledi. Türkiye'nin bugünlere gelmesinden dolayı çok üzgün olduklarını ifade ederek, Karaman Ermenek'te meydana gelen maden kazasını hatırlattı. Evci, "Torba yasada madencilerle ilgili bir düzenleme yaptılar. Madenciler, daha kötü olduğunu söylüyor. Bu yasayla yaşam odasını zorunlu hale getirmeyen hükümet, bu kazaların sorumlusudur." dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 6 aylık faaliyetlerini de değerlendiren CHP İlçe Başkanı Evci, "Gözle görülür bir çalışma yapılmadı. Dün belediyenin etkinlikleri iptal edildi ancak ramazan ayında İsrail'in Gazze'yi bombalarken konserler iptal edilmedi. Kobani olayları nedeniyle 40 vatandaşımız hayatını kaybetti, burada yine konser verildi ancak Cumhuriyet Bayramı törenleri hemen iptal edilebiliyor. AKP Türkiye'sinde bu kazaların ardı arkası kesilmiyor. Önemli olan, bu kazaların meydana gelmemesidir. Umarım hükümet tedbirini alır, parayı pulu değil de insanı öne çıkarır." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin ilk nimetinin suya zam olarak geldiğini söyleyen Yaşar Evci, "Eski ve yeni faturalara bakıyoruz, ortalama olarak konutlarda kullanılan suyun metreküpü 2,21 liraydı. Şimdi yeni eklenen sayaç okuma ve atık su bedeliyle birlikte metreküpü 3,20 liraya geliyor. Konutlarda meydana gelen fark, yüzde 58 civarında. İşyerlerinde ise 2,65 lira olan metreküp fiyatı, şimdi 4,40 liraya çıkmış. Fark ise yüzde 66 olmuş. İşçiye, memura yüzde 2–3, suya gelince yüzde 58 zam. AKP adaleti böyle bir şey. Su faturaları eskiden fatura kesildikten bir ay sonra ödenirdi, şimdi beş gün içinde ödemeniz gerekiyor. Ayrıca eskiden iki ayda bir gelen su faturası, artık aylık olarak gelecek. Bunda da amaç, yüksek zammı vatandaşa hissettirmemek." diye konuştu. Emlak vergisine de değinen Evci, önümüzdeki yıl vatandaşların emlak vergisini öderken su zammından daha fazla şok yaşayacağını savundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.