Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İlçe Başkanı Karakuş'tan okul önlerinde uyuşturucu uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, yeni eğitim-öğretim yılının çözüm bekleyen sorunlarla açıldığını belirterek, "Bu yıl eğitim camiasını bekleyen en büyük sorunların başında okul önlerinde satılması...

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2014 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2014 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İlçe Başkanı Karakuş'tan okul önlerinde uyuşturucu uyarısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, yeni eğitim-öğretim yılının çözüm bekleyen sorunlarla açıldığını belirterek, "Bu yıl eğitim camiasını bekleyen en büyük sorunların başında okul önlerinde satılması hala önlenememiş olan uyuşturucu ile mücadele geliyor” dedi.

Karakuş, yaptığı açıklamada, 16 milyon 500 bin öğrenci ve 874 bin öğretmen ile yeni öğretim ve eğitim yılına başlanacağını hatırlatarak, okul önlerinde uyuşturucu satışının önüne geçilmesi için emniyet müdürlüğü, milli eğitim ile diğer ilgili kuruluşların birlikte hareket etmeleri gerektiğine dikkat çekti, bu sayede okul önlerinde uyuşturucu satan çetelere fırsat verilmeyeceğini bildirdi.

Okulların fiziki alt yapılarının eksikliğine de vurgu yapan Karakuş, "Bir çok okulda badana boya yapılmamış, araç gereç eksikliği giderilmemiş ve öğretim yılında da kalabalık sınıflarda öğrenim yapılacağı görülmektedir, Milli Eğitim bir an önce 21 kişilik sınıfları uygulamaya koymalıdır, bunun içinde yeni okullar yapılmalıdır." diye konuştu.

Atanamayan öğretmenlere de değinen Karakuş, "Yeni eğitim öğretim yılında hükümet 40 bin öğretmenin atamasını yapmıştır, ancak geride atama bekleyen 300 bin öğretmen var, 40 bin yeni öğretmen ile öğretmen açığı kapatılamamıştır. Bu sebeple bir an önce diğer atanamayan öğretmenlerin de atamalarının yapılması gerekmektedir." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.