Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP adayı Nurdoğdu: Asgari ücreti bin 500 lira yapmak ne kadar güzel bir olay

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat milletvekili adayı H. Aslan Nurdoğdu, “Asgari ücreti bin 500 lira yapmak ne kadar güzel bir olay. İmkansız mı? Hayır. Mümkündür. Kaçak saraylar yapılır da vatandaşa bin 500 lira verilir. Fakir aileye 720...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2015 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP adayı Nurdoğdu: Asgari ücreti bin 500 lira yapmak ne kadar güzel bir olay
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat milletvekili adayı H. Aslan Nurdoğdu, “Asgari ücreti bin 500 lira yapmak ne kadar güzel bir olay. İmkansız mı? Hayır. Mümkündür. Kaçak saraylar yapılır da vatandaşa bin 500 lira verilir. Fakir aileye 720 lira verilir, mazot 1,5 lira bal gibi olur." dedi.

CHP Yozgat milletvekili adayı H. Aslan Nurdoğdu, partisinin Yozgat Seçim İrtibat Bürosunun açılışında AK Parti iktidarını ve politikalarını sert sözlerle eleştirdi. Türkiye’nin son 3 yılın en kötü ekonomik krizini yaşadığını belirten Nurdoğdu, “Ülkemiz son 3 yılın en kötü ekonomik krizini yaşamaktadır. Her tarafı ithalat, her tarafı borç, her tarafı döviz bağımlılığı olan bir ülkede üretemiyoruz, üretemediğimiz için de insanlarımız her geçen gün hayatlarını kötü bir şekilde yaşamaktadır. Oysaki üreten toplumlar geleceğe istikbaline güzellikle bakabilirler. Devletin en önemli görevlerinden birisi vatandaşına iş ve aş vermektir. İş ve aş veremediği zaman devlete düşen bir görev vardır. Sosyal devlet olmak. Maalesef sosyal devleti sırf törpülerine oy getirsin anlamında dağıtanların partili sade insanların da hulufe olan insanlar olarak değerlendirerek oy topladıkları bir sistem. Oysa sosyal devlet verenin görünmediği, vatandaşın da benim devletim veriyor dediği sistemin adıdır.” dedi.

'FAKİR AİLEYE 720 LİRA, MAZOT BİN 500 LİRA BAL GİBİ OLUR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim beyannamesinde açıkladığı sözlerin hepsini gerçekleştireceklerini vurgulayan Nurdoğdu, "Sayın genel başkanımızın açıkladığı üzere sosyal devlet olunabilmesi için insanlara destek şarttır. Asgari ücreti bin 500 lira yapmak ne kadar güzel bir olay. İmkansız mı? Hayır. Mümkündür. Kaçak saraylar yapılır da vatandaşa bin 500 lira verilir. Fakir aileye 720 lira verilir, mazot 1,5 lira bal gibi olur." diye konuştu.

'YOZGAT NÜFUSU 13 YILDA 700 BİNDEN 400 BİNE DÜŞTÜ'

Yozgat’ın nüfusunun 13 yılda 700 binden 300 bine düştüğüne dikkat çeken Nurdoğdu,
"13 yıl önce bu memleketin nüfusu 700 bindi, şimdi ise 400 bin. 300 bin gibi bir nüfusu 13 yılda kaybettik. 2 vekilimiz kayboldu uçtu. Buna rağmen memlekette yeni güzel şeyler olduğunu söylüyorlar. Eskin ne be adam, eskin ne? Yaptığın ortada. Yozgat üretemez durumda. Yozgat tükettiği her şeyi öteki vilayetlerden temin ediyor. Ürettiğimiz buğday kalitesinden dolayı un olmuyor, ekmek olmuyor. 20 tane un fabrikamız var hepsi kapalı kilitli. Niye bunu düzeltmiyoruz? Niye kaliteli buğday üretemiyoruz, niye verim artışı yapamıyoruz dediğiniz zaman karşınıza çıkıyor. Bir düşünürün güzel bir sözü vardır; 'Zenginlik mi istiyorsunuz? Baraj yapın, elektrik üretin sulu tarıma geçin' diyor. Maalesef 14 bin 500 kilometre kare devasa bir coğrafyada yaşayan bu memleketin çocukları kendine yetecek gıdayı bile üretemiyor. Ben bunların takipçisi olacağım." diye konuştu.

'ÜLKEMİZ KÖTÜ YÖNETİLİYOR'

Ülkenin AK Parti iktidarı ile kötü yönetildiğini öne süren Nurdoğdu, "Ülkemiz kötü yönetiliyor. Geçmişte farklı partilere oy veren insanımızın hepsine de saygı duyuyorum. Yalnız bu sefer laik demokratik cumhuriyetin daha da ileri gitmesi ve çocuklarımızın, torunlarımızın daha iyi bir Yozgat'ta yaşaması için 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde çok çok düşünerek hareket etmesi, oy vermesi gerekiyor. Çünkü seçim bu bir kader seçimidir. Bu seçimde Yozgatlı, Yozgat'a şimdiye kadar emek vermeyip, gelip kandıran insanlara bir dur demesinin zamanı gelmiştir." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.