Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP adayı Müzeyyen Şevkin: Adana’da esnaf kepenk indiriyor

CHP Adana milletvekili adayı Müzeyyen Şevkin, Adana’da 14 ay içerisinde 3 bin 684 şirket ile kooperatifin sicil kayıtlarının silindiğini, 4 bin 107 şirketin de sermayesini kanunda belirtilen miktara yükseltemediği için ihtar aldığını kaydetti....

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP adayı Müzeyyen Şevkin: Adana’da esnaf kepenk indiriyor
CHP Adana milletvekili adayı Müzeyyen Şevkin, Adana’da 14 ay içerisinde 3 bin 684 şirket ile kooperatifin sicil kayıtlarının silindiğini, 4 bin 107 şirketin de sermayesini kanunda belirtilen miktara yükseltemediği için ihtar aldığını kaydetti.

Söz konusu verilerin Adana Ticaret Odası (ATO) internet sitesinde yer aldığını belirten Şevkin, “Esnaf kan ağlıyor. Gittiğimiz her ilçede kepenklerin kapalı olduğunu görüyoruz. Vatandaşımızın alım gücü düştü, esnafımız da yeterli oranda satış yapamadığı için işyerini kapatmak zorunda kalıyor. Birçok esnafımız da siftahsız kepenk indiriyor.” dedi.

Turizm ilçesi olmasına rağmen kepenklerin bir çoğunun indirildiği Yumurtalık ilçesindeki kapatılmış işyerlerine dikkati çeken Şevkin, CHP iktidarında esnafın rahat bir nefes alacağını vurguladı.

CHP iktidarında KOBİ ve esnafın ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullanabileceğini dile getiren Şevkin, ayrıca esnafın giderlerinin de vergiden düşeceğini ifade etti. Esnafın Bağ-Kur prim borcuna bakılmaksızın sağlık hizmeti alabileceğini vurgulayan Şevkin, çırak ve kalfaların sosyal güvenlik priminin de devlet tarafından ödeneceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.