Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Charite Üniversite Kliniği, abituru olmayanlara kontenjan ayırıyor

Berlin’deki Charite Üniversite Kliniği, abituru olmayanlara da üniversite okuma imkânının kapısını araladı. Bu sayede kalifiye hemşirelerin de abitur yapmadan tıp okuması mümkün olacak.Charite Öğrenim İşleri Bölümü Başkanı Burkhard...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berlin’deki Charite Üniversite Kliniği, abituru olmayanlara da üniversite okuma imkânının kapısını araladı. Bu sayede kalifiye hemşirelerin de abitur yapmadan tıp okuması mümkün olacak.

Charite Öğrenim İşleri Bölümü Başkanı Burkhard Danz, üniversite kliniğinin önümüzdeki kış sömestrinden itibaren yeni yönetmeliği yürürlüğe sokacağını duyurdu. Aslında belli bir mesleki eğitimi arkasında bırakanların birkaç yıldır abitur sahibi olmadan üniversiteye kaydolması mümkün. Ancak Charite’de bu başvuru sahipleri abiturlu olanlardan sonra anılıyordu ve bu da iş arama safhasında şanslarını azaltıyordu.

Charite’nin yeni yönetmeliği abituru olmayanlar için yüzde 5’lik bir kontenjan ayırarak bu durumu ortadan kaldırdı. Başvuru sahiplerinin sıralamasında artık meslek eğitimi diplomasındaki notlarla mesleki yeterlilik sahiplerinin girerken verdikleri imtihandan aldıkları notlar belirleyici olacak.

Charite’nin bu kararı almasında Berlin Senatosu etkili oldu. Bundan bir yıl önce bilim kuruluna bir hemşirenin bu yönde bir dilekçesi ulaşmıştı. Charite, her yıl 300 öğrenci alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.