Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇEV’den Muşlu öğrencilere kitap yardımı

Çelikel Eğitim Vakfı (ÇEV), Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine bin adet üniversiteye hazırlık kitabı dağıtarak eğitimlerine destek verdi. 2007 yılında kurulan ve ülke genelinde eğitim konusundaki faaliyetleri ile adından...

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇEV’den Muşlu öğrencilere kitap yardımı
Çelikel Eğitim Vakfı (ÇEV), Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine bin adet üniversiteye hazırlık kitabı dağıtarak eğitimlerine destek verdi.

2007 yılında kurulan ve ülke genelinde eğitim konusundaki faaliyetleri ile adından sıkça söz ettiren Çelikel Eğitim Vakfı(ÇEV) Muşlu öğrencilere de destek verdi. Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen vakıf temsilcileri, öğrencilere bin adet üniversiteye hazırlık kitabı dağıttı. Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Rehberlik Servisi öğretmenlerinden Melike Betül Kılıç’ın, öğrencileri için Çelikel Eğitim Vakfı’ndan destek istemesi üzerine, vakıf yetkilileri Alev Topları programı kapsamında Muş’taki öğrenciler için bin adet üniversiteye hazırlık kitabı toplayarak Muş’a gönderdi. Ayrıca Çelikel Eğitim Vakfı’nda Süreç ve Kaynak Geliştirme Yöneticisi olarak görev yapan Tuba Çal’da Muş’a gelerek Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine üniversiteye hazırlık konusunda sunum yaparak öğrencilere yardımcı oldu.

Öğrencilere yönelik yapılan çalışmalarla ilgili konuşan ÇEV Süreç ve Kaynak Geliştirme Yöneticisi Tuba Çal, şunları söyledi: "7 Kasım 2014 tarihinde Muş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinin rehberlik servisinden bize bir e mail geldi. Muş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesindeki öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlıkla ilgili kitap desteği ihtiyaçları hakkında bizde ne yapabiliriz diye düşündük. Vakfımızın 2012 yılından beri yürüttüğü Alev Topları programı var. Bu program çerçevesinde bizim bünyemizde 50 öğrencimiz kendilerini geliştirebilmek adına çeşitli eğitimler alıyor. Bu öğrenciler İstanbul’daki devlet üniversitelerinde eğitim gören öğrenciler. Bu projeyi onlara verdik. Saha çalışmalarını onlar birebir yürüttüler. Kapı kapı gezerek dershanelere ve eğitim kurumlarına gittiler. Bunun neticesinde biz bine yakın üniversite sınavına hazırlık kitabı topladık. Bu kitapları buradaki öğrenci kardeşlerimize ulaştırdık."

"AMACIMIZ EĞİTİME KATKI SAĞLAMAK"

Amaçlarından bahseden Çal, "Buradaki öğrenci arkadaşlarımızla bir kereliğe mahsus bir mektup arkadaşlığı yapmak istedik. Rehberlik servisimizin belirlediği 50 öğrencimizle bizim Alev Topları programındaki 50 kıvılcımımızı eşleştirdik. Bu mektuplarda kıvılcımlarımızın üniversiteye hazırlık yolculuklarından ve kendi yaşantılarından bahsediyorlar. Amacımız burada öğrencilerimize üniversite ile ilgili bir vizyon kazandırabilmek ufuklarını bu anlamda genişletebilmek. Projemiz aslında bu şekilde kendiliğinden ilerledi. Biz burada olmaktan çok mutluyuz ve keyifliyiz. Umarım faydalı olabilmişizdir." dedi.

Okul Müdürü Ekrem Erliğ de yaptığı konuşmada, "Rehber öğretmenlerimizin başarılı çalışmalarının sonucunda öğrencilerimiz için faydalı bir çalışma gerçekleştirildi. Bu anlamda İstanbul’dan Muş’a gelerek öğrencilerimize eğitim konusunda destek veren Çelikel Eğitim Vakfı’na öğretmen ve öğrencilerim adına teşekkür ederim." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.