Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çelik isale hattı için 460 metre tünel kazıldı

Sakarya’da şehre kesintisiz su vermek için yapılan dördüncü isale hattı için 460 metre uzunluğunda tünel kazıldı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü civarında devam eden hattın...

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2014 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2014 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çelik isale hattı için 460 metre tünel kazıldı
Sakarya’da şehre kesintisiz su vermek için yapılan dördüncü isale hattı için 460 metre uzunluğunda tünel kazıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü civarında devam eden hattın son metresinde kazı çalışmalarına katıldı. Yerin 50 metre altına inen Başkan Toçoğlu, “Çelik hattımızı, diğer 3 isale hattında farklı bir güzergahta projelendirmiş ve bu proje kapsamında 460 metrelik tünelin kazı çalışmalarını başlatmıştık. Hamt olsun kazı çalışmalarımızda sona geldik. Tünelimizi tamamladık. Tüm mesai arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

11 kilometrelik çelik hattın yaklaşık 9 kilometresinin döşendiğini belirten Başkan Toçoğlu, şu bilgileri verdi: “Tünel inşaatımızın tamamlanması ile hattımızın kalan 2 bin metrelik kısmında da hemen çalışmalarımızı başlatacağız. İsale hattını yıl sonuna kadar devreye almayı planlıyoruz. İnşallah bu hattın devreye alınması ile şehrimiz entegre bir altyapı sistemine kavuşmuş olacak. Sapanca Gölü’nden temin edilen içme suyu bu çelik hat ile arıtma tesislerimize isale edilecek ve vatandaşlarımızın çeşmelerine kesintisiz bir şekilde ulaşacak.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.