Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çayır: Batı, Çin'in Uygurlara zulmü karşısında 3 maymunu oynuyor

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki yapılan zulme Birleşmiş Milletler, Batı ve ABD'nin üç maymunu oynadığını söyledi. Çin'in Doğu Türkistanlı Müslümanlara 66 yıldır sistematik zulüm,...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çayır: Batı, Çin'in Uygurlara zulmü karşısında 3 maymunu oynuyor
BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki yapılan zulme Birleşmiş Milletler, Batı ve ABD'nin üç maymunu oynadığını söyledi.

Çin'in Doğu Türkistanlı Müslümanlara 66 yıldır sistematik zulüm, baskı, sindirme ve insanlık dışı her türlü zulüm ve katliamı uyguladığını belirten Çayır, bu insanlık dışı baskılara karşı Brüksel'de Avrupa Birliği(AB), Starzburg'ta Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığı, Birleşmiş Milletler ve ABD'nin üç maymunu oynayarak bilinçli bir şekilde sessiz kaldığını kaydetti. Ramazan ayında Çin'in Doğu Türkistan'daki zulmüne dur demek için Dışişleri Bakanlığı'nın aktif bir şekilde çalışması gerektiğini belirten Çayır, bu insanlık dışı baskıların son bulması için bakanlığı ve siyasilerin sonuna kadar diplomatik temayülleri kullanması gerektiğini ifade etti.

Batı, ABD ve AB'liğini menfaati olmadığı bir yerde sesini çıkarmama halk tabiriyle üç maymunu oynama siyasetini yine sürdürdüğünün altını çizen Çayır, "Açık denizlerde fok balıklarına ve ağlara takılan caretta caretta deniz kaplumbağalarının ölümü karşısında dünyayı ayağa kaldıran AB, ABD ve BM ve aktivistler Çin'in Sincan Uygur Özerk bölgesinde yapılan zulmüne sessiz kalıyor. Tıpki Bosna-Hersek'te, Karabağ'da, Filistin'de, Gazze'de, Kerkük'te, Musul'da, Myamdar'da kaldığı gibi sessiz kalmıştır. Bir defa daha ikili yüzünü göstermiştir." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.