Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çarşamba’nın altyapı sorunları çözülecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çarşamba’da altyapı çalışmalarını hızlandırdı. Köy grup yol yapımı, içme suyu isale hatları ve kanalizasyon çalışmaları için ilçede yaklaşık 22 milyon TL yatırım gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi'nin,...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çarşamba’nın altyapı sorunları çözülecek
Samsun Büyükşehir Belediyesi Çarşamba’da altyapı çalışmalarını hızlandırdı. Köy grup yol yapımı, içme suyu isale hatları ve kanalizasyon çalışmaları için ilçede yaklaşık 22 milyon TL yatırım gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi'nin, yıl sonuna kadar yapılması planlanan altyapı yatırımlarının toplam maliyeti ise 37 milyon TL'yi bulacak.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Çarşamba Şube Müdürlüğü ile SASKİ Genel Müdürlüğü Çarşamba Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçede altyapı sorunlarının tespitinin ardından çalışmalara başladı. Son 1 yıllık süreçte yol, parke döşeme ve köprü imalatları için 15 milyon 571 bin TL harcama yapıldığı bildirildi. İçme suyu ve kanalizasyon çalışmaları için de 7 milyon TL civarında yatırım gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar alt yapıya 15 milyon 500 bin TL daha harcayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığı Çarşamba Şube Müdürlüğü, son 6 ayda yol çalışmaları için 5 milyon 200 bin TL tutarında yatırım yaptı. İlçenin 136 köyünde yolla ilgili çalışma yürüten şube müdürlüğü ekipleri, 296 kilometrelik 86 köy yolunda asfalt yama ve yol iyileştirme çalışması gerçekleştirdi. Bunun için 1 milyon 400 bin TL harcayan ekipler, beton yol yapımına da aralıksız devam ediyor.

6,5 km uzunluğunda içme ve kullanma suyu isale hattı döşeyerek Ağcagüney, Ulupınar ve Sungurlu mahallelerinin su problemini ortadan kaldıran SASKİ Çarşamba Şube Müdürlüğü, şebeke yatırımlarına devam ediyor. Çarşamba ve Durusu İçme Suyu Birliği ana şebeke hattından Dikbıyık içme suyu şebekesine bağlı mahallelere 2 bin 480 metre destek su hattı yapımını sürdüren müdürlük, Ağcagüney, Esençay, Balcalı ve Yağbasan kuyularının elektrik hatları ve trafolarını ise değiştiriyor. Dikbıyık İçme Suyu sondajlarının yetersizliği nedeni ile sondaj çalışmalarına hız veren SASKİ, içme ve kullanma suyu için Gülören'de 80 metre, Konukluk'ta 80 metre, Aşağı Musalla'da 630 metre ve Yeşildere mahallesinde de 140 metre derinlikte sondaj çalışması yürütüyor. Demiraslan içme suyu grubunda sondaj çalışması devam ediyor. Ayrıca Samsun'un su sıkıntısı çekmemesi için Suat Uğurlu Barajı'ndan Çakmak İçme Suyu Barajı'na su aktarmak için 6 kilometrelik boru ile su nakil hattı yapımı işi ise sürüyor. Kamulaştırma işlemleri biten projenin yapım aşamasının yüzde 60'ı ise tamamlandı. Planlanan yatırımlar kapsamında SASKİ, 7 mahallenin içme ve kullanma suyuna kavuşması için etüt ve sondaj kuyuları çalışmaları yapıp içme suyu şebekesi ile isale hatlarını döşeyecek. Çarşamba Yeşilırmak arıtma tesisi projesini tamamlayan SASKİ Çarşamba Şube Müdürlüğü, fiziki çalışmalara yakın zamanda başlayacak. İlçe merkezinde bulunan 9 adet kanalizasyon terfi merkezleri ile içme suyu depolarının bakım onarım ve yenileme çalışmaları da yakında başlayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.