Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çankaya Belediyesi, 2 bin 418 noktada ilaçlama yaptı

Mevsimsel sıcaklığın normalin üzerinde olan son üç ayda Çankaya Belediyesi ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. 2 bin 418 noktada ilaçlama çalışması yapan ekipler özellikle uçkun (üvez) mücadelesi için 418 litre ilaç kullandı.Çankaya...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çankaya Belediyesi, 2 bin 418 noktada ilaçlama yaptı
Mevsimsel sıcaklığın normalin üzerinde olan son üç ayda Çankaya Belediyesi ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. 2 bin 418 noktada ilaçlama çalışması yapan ekipler özellikle uçkun (üvez) mücadelesi için 418 litre ilaç kullandı.

Çankaya Belediyesi, haşerelerle mücadeleye devam ediyor. İlaçlama ekipleri Haziran, Temmuz ve Ağustos ayında toplam 2 bin 418 noktada ilaçlama çalışması yaptı. Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde devam etmesi sebebiyle belediye ekipleri, uçkun mücadelesine de hız vererek ilçe sınırlarında bulunan 117 mahallenin tamamını ilaçladı. Ekipler ayrıca 7 köyde de bit ve pire ilaçlama çalışması yaptı. 30 personel, 6 adet ilaçlama aracı ile haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren ekipler, 30 bin hektar açık alanda gerçekleştirdikleri uçkun mücadelesinde 415 litre ilaç kullandı.

Mevsimsel sıcaklığın normalin üzerinde olması sebebiyle ağaçlardan kaynaklanan, halk arasında bilinen adı ile üvez şikayetlerinin ağırlıklı olarak yaşandığı bölgeler olan Bahçeli, Emek, Ayrancı bölgelerinde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Çalışmalarında insan sağlığına ve doğaya en az zarar veren ilaç kullanımına dikkat eden Çankaya Belediyesi, Çankaya sınırlarında belirlenen jit (su birikintisi) alanlarında biyolojik ve kimyasal larvasitlerle mücadelesine de devam ediyor. 53 litre ilaç, ekipler tarafından belirlenen 24 adet jit alanında; 67 litre ağaç ilacı ise park, cadde ve sokaklarda bulunan ağaçlarda kullanıldı. Ekipler, Çankaya’da bulunan cadde ve sokak kenarlarındaki ağaçların ilaçlanmasında çalışmalarını vatandaşların etkilenmemesi için gece geç saatlerde ve yağmursuz günlerde yapmaya özen gösteriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.