Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale'nin ilk ve tek kongre merkezinde inceleme yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, beraberindekilerle birlikte Türkiye’nin en büyük ilahiyat fakültesi yerleşkesi içinde yer alacak, Çanakkale’nin ilk ve tek kongre merkezinde incelemelerde bulundu....

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale'nin ilk ve tek kongre merkezinde inceleme yapıldı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, beraberindekilerle birlikte Türkiye’nin en büyük ilahiyat fakültesi yerleşkesi içinde yer alacak, Çanakkale’nin ilk ve tek kongre merkezinde incelemelerde bulundu. Çalışmaların hızla devam ettiği merkez bin 500 kişi oturma kapasitesi, 200 metrekare sahne alanı, dört seminer salonu, 345 metrekare sergi alanı, bir VIP salonu, iki kültür sanat çalışma salonu ve bir koro prova salonuna sahip olacak.

Çalışmaları takip eden ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, üniversitenin prestijli projelerinden birisini daha bitirmek üzere olduklarını söyledi. Kelkit, "Buraya ilk ziyaretim. Üniversitemizle gerçekten gurur duydum. Tabii ki bu işe vesile olan başta rektörümüz olma üzere yönetimimize ve finansörlüğünü yapan İÇDAŞ kurumuna teşekkür etmek lazım. Gerçekten çok büyük bir katkıda bulunmuşlar. İnşallah bu kongre merkezi üniversitemizin yerel, ulusal, uluslararası tüm faaliyetlerinde çok büyük hizmetler verecektir." dedi. ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kurt da kongre merkezinin Çanakkale'ye hizmet edeceğini belirterek, "Aynı zamanda burada yeni bir yerleşke yaptırıyoruz. Bu fakülte yerleşkesi, Sarıcaeli mevkisinde, Terzioğlu Vakfı'nın bize bahşetmiş olduğu alan üzerinde. Burayı İÇDAŞ yaptırıyor, İÇDAŞ, kongre merkezinin dışında İlahiyat Fakültesi’ne ait bir bina daha yapmakta. Geri kalan kısmını da KOLİN İnşaat yaptırmakta. Bu vesileyle her iki iş grubumuza da teşekkür ediyorum. Burası aynı zamanda devletin, işadamlarının, akademisyenlerin ve üniversitemiz rektörlüğünün beraber çalışmasıyla oluşturulmuş bir alan. Kongre merkezinin dışında 3 bin ile 4 bin öğrenci kapasiteli binamız olacak, daha sonra bir cami de yaptırmayı planlıyoruz. Şu anda proje aşamasında. Bu vesileyle caminin yapımına katkıda bulunmak isteyen hayırseverlere, işadamlarına da duyuru yapmak istiyorum." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.