Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çakmak: Kimse Yok Mu Derneği'nin kamu statüsünden çıkarılması tamamen siyasi

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Kimse Yok Mu Derneği'nin Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararından çıkarılmasının toplumda yardımlaşma duygusuna darbe vuracağını söyledi.     Kurban Bayramı...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çakmak: Kimse Yok Mu Derneği'nin kamu statüsünden çıkarılması tamamen siyasi
Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Kimse Yok Mu Derneği'nin Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararından çıkarılmasının toplumda yardımlaşma duygusuna darbe vuracağını söyledi.

    Kurban Bayramı öncesi bir kararı siyasi bulduklarını belirten Çakmak, dünyanın 130 ülkesine 10 yılı aşkın yardım götüren bir derneğin önünün kesilmesinin uluslararası yardım statüsü yapan kuruluşlar nezdinde Türkiye'nin itibar kaybına neden olacağını kaydetti.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Anadolu'da ve dünyanın değişik ülkelerinde yardıma muhtaç ailelerin her zaman sesi soluğu ve gören gözü olduğunu vurgulayan Çakmak, "Kimse Yok Mu'nun kamu yararı statüsünden çıkarılması tamamen siyasi bir olay. Toplumda kanayan bir yarayı sarma adına insanlara yardım götürmeyi kendine gaye edinmiş bir derneğin siyasi saikle önünün kesilmesinin en fazla yardıma muhtaç insanları üzecektir. Kimse Yok Mu Derneği dünyada tabi afetlerde ülkemizin sesini duyurmada marka bir isimdi. Derneğin yardım statüsünden çıkarılması üzüntü verici. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamada kendisi için değil başkaları için yaşayan insanlara bu tür engel çıkarılması mağduriyet içinde olan insanları yaralayacaktır. Maalesef ülkemizde bir tas çorbaya ve dünya da Kurban Bayramı arifesinde bir topak kurban etine hasret yüz binlerce insan var. " diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.