Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Caddelere 100 bin adet lale soğanı, nergis ve yıldız çiçeği

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mevsimine göre ilçe sınırları içerisinde yer alan park, yeşil alan ve bahçelere mevsimlik çiçekler dikildiğini bildirdi.     Melikgazi Belediyesi olarak çevre temizliğine,...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Caddelere 100 bin adet lale soğanı, nergis ve yıldız çiçeği
Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mevsimine göre ilçe sınırları içerisinde yer alan park, yeşil alan ve bahçelere mevsimlik çiçekler dikildiğini bildirdi.

    Melikgazi Belediyesi olarak çevre temizliğine, çevre estetiğine ve doğal güzelliğe önem verdiklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, 2014 yılı ilkbahar aylarında dikilmek üzere 100 bin lale soğanı, nergis ve yıldız çiçeği satın alındı belirtti.

    2013 yılı içerisinde 12 türde yaklaşık 180 bin mevsimlik çiçek dikimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Kış mevsimi için lahanagillerden olan soğuğa dayanıklı 15 bin mor, kırmızı ve beyaz süs lahanası dikimi devam ediyor. Bugün Eşref Bitlis Bulvarı üzerinde yer alan yeşil alan ve refüjlere lale soğanı dikimini yaptık. Sarı, kırmızı, mor ve beyaz olmak üzere 100 bin adet lale, nergis ve yıldız çiçeği geri dönüşümden elde edilen gelir ile aldık. Bir bakıma geri dönüşüm atıklar 2014 yılı bahar ayında ilçenin güzelleşmesine katkı sağlayacak. Yani atıklar ilçemizde bir bakıma çiçek açacak. Çevreci ve doğa dostu Melikgazi Belediyesi halkın katılımı ile sonbahar da 12 bin akasya, kestane ve çınarın toprak ile buluşmasını sağladı.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.