Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Belediyesi’nden Çölyak hastalarına özel hizmet

Çölyak hastaları; ihtiyaç duydukları glutensiz ekmek ve unun, talep etmeleri halinde bir telefonla her hafta evlerine gelmesini sağlayabilecek. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu ücretsiz hizmetinden yararlanmak için Alo 153 Büyükşehir hattının...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir Belediyesi’nden Çölyak hastalarına özel hizmet
Çölyak hastaları; ihtiyaç duydukları glutensiz ekmek ve unun, talep etmeleri halinde bir telefonla her hafta evlerine gelmesini sağlayabilecek. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu ücretsiz hizmetinden yararlanmak için Alo 153 Büyükşehir hattının aranması ve hastalığın belgelenmesi yeterli.

Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikaları, Çölyak hastaları için önemli bir hizmete imza atıyor. Sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında hazırlanan projeyle, Çölyak hastaları Alo 153’ü arayıp un ya da ekmek talebinde bulunabilecek. Taleplerin değerlendirilmesi sonucunda vatandaşın bu konudaki ihtiyaçları karşılanacak.

Çölyak, bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.