Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Belediyesi 30 bin fide dağıtacak

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Aydın’da, Büyükşehir Belediyesi yerel ürün çeşitliliğini artırmak için Aydın’ın yerel tohumlarından elde edilen 30 bin sebze fidesi dağıtımı yapacak. Fide dağıtımının ilk etabı...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir Belediyesi 30 bin fide dağıtacak
Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Aydın’da, Büyükşehir Belediyesi yerel ürün çeşitliliğini artırmak için Aydın’ın yerel tohumlarından elde edilen 30 bin sebze fidesi dağıtımı yapacak. Fide dağıtımının ilk etabı 27 Nisan Pazartesi günü saat 17.00’de Atatürk Kent Meydan’ında yapacak.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yerel ürün çeşitliliğini gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Tohumlarımız ve geleneksel tarım yöntemlerimiz hızla kayboluyor. Bu yok oluşun önüne geçmeyi planlıyoruz.” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi bu amaçla Karaot Tohum Derneği ile Yenipazar ilçesinde Yerel Tarım Ürünleri Çalışma Sahası oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kent Meydan’ında, Yenipazar’daki çalışma sahasında yetiştirilen 5 bin adet domates, biber ve patlıcan fidesinin dağıtımını gerçekleştirecek. 25 bin adet yerel fide ise İl genelindeki mahallelerde Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince dağıtılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.