Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Adanalı gençleri Avrupa’ya gönderecek

Avrupa Birliği Bakanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni gençlerin değişimi projesi kapsamında akredite etti.Buna göre Adana Büyükşehir Belediyesi; Adanalı gençlerin Avrupa’ya gitmesi, Avrupalı gençlerin Adana’da ağırlanması ve...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir Adanalı gençleri Avrupa’ya gönderecek
Avrupa Birliği Bakanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni gençlerin değişimi projesi kapsamında akredite etti.
Buna göre Adana Büyükşehir Belediyesi; Adanalı gençlerin Avrupa’ya gitmesi, Avrupalı gençlerin Adana’da ağırlanması ve başka ülkelere mensup gençlerin kendi ülkeleri dışına gitmesi konusunda yetkili kılındı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Avrupa Birliği Bakanlığı ile yaptığımız bir projede akredite olduk. Yurt dışından gelen öğrencileri proje kapsamında çalıştıracağız. Biz de yurt dışına öğrenci gönderebileceğiz. Bu uygulama için gençlerimiz herhangi bir ücret ödemeyecekler. Çünkü bakanlıkla yürüttüğümüz bir proje.” dedi. Zihni Aldırmaz, ortaya çıkan başarılı sonuç için Dış İlişkiler Müdürlüğü çalışanlarını kutladı ve projenin gençlere hayırlı olmasını diledi.

Proje Koordinatörü Nesibe Esen de, özellikle dezavantajlı bölgelerdeki gençlerin yurt dışında görev almalarını sağlamak istediklerini söyledi. Gençlerin yurt dışında dillerini ve kültürlerini geliştirip, hayata bakış açılarını değiştireceklerini belirten Nesibe Esen, “Sayın Başkanım sizin öncülüğünüz ve desteğinizle bu projeye dahil olduk. Avrupa Birliği Bakanlığı 18-30 yaş arası gençleri hem Avrupa’ya gönderebileceğimizi hem de aynı özelliklerdeki gençleri ağırlayabileceğimizi kabul etti.” şeklinde konuştu. Öte yandan proje kapsamında Adana’ya gelecek gençlerin Uluslararası Altın Koza Film Festivali, 13 Kare Sanat Festivali, Engelliler Festivali gibi organizasyonlarda görev alabileceği, bunun ayında okuma salonları ve gençlik merkezlerinde gönüllü olarak çalışabilecekleri bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.