Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük kentlerde en ucuz ikinci el araba Berlin’de satılıyor

Almanya’da ikinci el araba satışlarında ortalama fiyatlar kentten kente farklılık gösteriyor. Kentin büyük veya küçük olması da fiyatlarda etkili oluyor. Online araba alım satım platformu AutoScout24’ün yaptığı bir araştırmaya göre...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2014 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2014 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’da ikinci el araba satışlarında ortalama fiyatlar kentten kente farklılık gösteriyor. Kentin büyük veya küçük olması da fiyatlarda etkili oluyor. Online araba alım satım platformu AutoScout24’ün yaptığı bir araştırmaya göre ikinci el arabalar büyük kentlerde en pahalı olarak Bavyera ile Baden Württemberg Eyaletleri’nde satışa sunuluyor. Berlin ortalama 14.000 Euro ile ikinci el araba satışlarında fiyatların en düşük olduğu büyük kentler arasında yer alıyor.

AutoScout24’ün hazırladığı listeye göre ikinci el satışlarda ortalama 24 bin Euro ile Würzburg en pahalı kent konumunda. Würzburg’u 20 bin Euro ile Münih, 19 binEuro ile Hamburg, 17 bin Euro ile Augsburg ve 15 bin Euro ile Köln takip ediyor. Küçük kentlerde ise araba örneğin Voelklingen kasabasında olduğu gibi yaklaşık 9 bine düşebiliyor.

Öte yandan ikinci el araba satışlarında ortalama fiyatların belirlenmesinde arabaların modelleri büyük rol oynuyor. AutoScout24 Münih’te en fazla BMW marka otomobillerin satıldığını saptamış. Augsburg’ta Opel Astra en çok satışa sunulurken diğer kentlerde başta VW Golf olmak üzere Peugeot ile Opel arabaları pazarı belirliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.