Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buruciye Liseleri’nde kaligrafi sergisi

Bu sezon Eğitim-Öğretime Başlayan Sivas Buruciye Lisesi okulda Kaligrafi sergisi açtı. Sultan Murat Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz hafta sonu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından resmi açılışı yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Buruciye Liseleri’nde kaligrafi sergisi
Bu sezon Eğitim-Öğretime Başlayan Sivas Buruciye Lisesi okulda Kaligrafi sergisi açtı. Sultan Murat Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz hafta sonu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından resmi açılışı yapılan Buruciye Liseleri öğrencilerine yönelik kulüp çalışmaları kapsamında okulda Kaligrafi sergisi açıldı.

Türkiye Şampiyonu kaligrafi ustası Oğuz Kızıklı’yı Sivas’a davet eden Buruciye Liseleri Müdürü Murat Kocar, öğrencilerini sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirebilmek amacıyla kulüp çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Öğrencilerinin kaligrafi çalışmasına oldukça ilgi gösterdiğini söyleyen Kocar, Kulüp çalışmaları kapsamında Kariyer günleri, Sanat çalışmaları ve Sportif faaliyetler ile yabancı dil ağırlıklı çalışmalara yer verdiklerini, bundan sonrada bu tür faaliyetlere devam edeceklerini ifade etti.

Kaligrafi Ustası Oğuz Kızıklı’da 5 yıldır bu işle uğraştığını belirterek, Kaligrafi veya hat sanatının estetik görünümü nedeniyle herkesin ilgisini çektiğini dile getirdi. Kızıklı'nın eserlerinden oluşan sergiye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Sergi daha sonra Sultan Murat Koleji'nde açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.