Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursluluk sınavında derslikler yetersiz kalınca adaylar spor salonuna alındı

Kars'ın eğitim kalitesinin yükselmesi adına yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken Özel Sultan Alparslan Koleji, öğrencilere ‘bursluluk sınavı’ düzenledi. Kolej yerleşkesinde ve spor salonunda düzenlenen sınava 4, 5, 6 ve 7. sınıf...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursluluk sınavında derslikler yetersiz kalınca adaylar spor salonuna alındı
Kars'ın eğitim kalitesinin yükselmesi adına yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken Özel Sultan Alparslan Koleji, öğrencilere ‘bursluluk sınavı’ düzenledi.

Kolej yerleşkesinde ve spor salonunda düzenlenen sınava 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri katıldı. Bursluluk sınavında öğrencilere, matematik, Türkçe, fen ve teknoloji ile sosyal bilgilerden sorular yöneltildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sultan Alparslan Eğitim Kurumları Müdürü Fatih Akaslan, "Kars'taki, ilk ve ortaokul öğrencilerinin temel derslerdeki bilgi ve hazır bulunurluk seviyelerini ve yorum kabiliyetlerini ölçmek ve okuma-anlamaya bağlı olarak sorulan soruları yapılabileceğini öğrencilerimize bir kez daha göstermektir. Öğrenciler, günümüzde çeşitli sınavlara tabi tutuluyor. Eğer başarıyı gerçekten istiyorsak bu sınav sistemine uyum sağlamamız gerekiyor. Biz de Sultan Alparslan Koleji olarak öğrencilerimizin Kars genelinde kendi seviyelerini görmeleri için bursluluk sınavını düzenledik." dedi.

28 Mart 2015 Cumartesi yapılan bursluluk sınavına, Kars'ta bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığını aktaran Akaslan, "Yaklaşık dört kategoride 2 bini aşkın bir katılım oldu. Bu katılımı sağlayan okul müdürlerine, öğrencilerimizi hazırlayan öğretmenlerimize, velilerimize ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. 'Bursluluk Sınav' sonucuna göre, 4 kategoride 40 öğrenci okulumuzda çeşitli oranlarda burslu okuma imkânı elde etmiş olacak." diye konuştu.

'KARS'TA BİR İLK YAŞANDI'

Kars'ta ilk defa böyle yüksek katılımlı bir organizasyon düzenlendiğini açıklayan Akaslan, şunları ekledi: "Katılan bütün velilere ve öğrencilere ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayrıca Sultan Alparslan Koleji’nin 2014-2015 eğitim öğretim yılında 'Devlet Eğitim Teşviği' alan okullar arasında olduğunun bilinmesini isterim. Öğrencisini özel okula kayıt yaptırmayı düşünen veliler ihtiyaçlarını her türlü karşılayabilecek donanımda bir eğitim kurumumuz bulunuyor. 2006 yılında eğitim faaliyetine adım atan Sultan Alparslan Koleji’nin, her yıl kendisinden söz ettiren başarısı ortadadır. Bu seneki TEOG'da 2 tane Türkiye şampiyonu öğrencimiz olduğunu hatırlatmak isterim. Bu öğrenciler, 120 soruda 120 doğru cevap vermişlerdir."

'SINAV SONUÇLARI KOLEJİN WEB SAYFASINDA'

Öte yandan sınava katılan öğrenciler, 'Bursluluk Sınavı' sonucuna göre, Sultan Alparslan Koleji’nde eğitimlerine burslu olarak devam etme hakkı elde etmiş olacaklar. Sınav sonuçları en geç 6 Nisan Cuma günü saat 10.00′da, 'www.sultanalparslankoleji.com' internet adresinden duyurulacak. Öğrenciler, sisteme TC ve okul numarasını girerek ayrıntılı olarak bilgi alabilecekler. Dereceye giren öğrencilere ise Sultan Alparslan Koleji yönetimi ileri bir tarihte ödül töreni yapmayı planlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.