Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Bursa’nın gelecek vizyonunda enerji verimliliği kaçınılmaz’

Enerji Verimliliği Derneği Türkiye’deki ilk Enerji Konsey uygulamalarından olan BTSO Enerji Konseyi’nde Bursa’nın gelecek vizyonunda enerji verimliliğinin kaçınılmaz olduğunu anlattı. BTSO bünyesinde faaliyet gösteren 17 Konseyden biri...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Bursa’nın gelecek vizyonunda enerji verimliliği kaçınılmaz’
Enerji Verimliliği Derneği Türkiye’deki ilk Enerji Konsey uygulamalarından olan BTSO Enerji Konseyi’nde Bursa’nın gelecek vizyonunda enerji verimliliğinin kaçınılmaz olduğunu anlattı.

BTSO bünyesinde faaliyet gösteren 17 Konseyden biri olan ve Başkanlığını Erol Dağlıoğlu’nun yaptığı Enerji Konseyi toplantısına BTSO Yönetim Kurulu Şakir Umutkan’ın yanı sıra ENVERDER Yönetim Kurulu’ndan 4 kişi iştirak etti.

ENVERDER Bursa Şubesi Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal, Türkiye’deki Enerji Ajansı çalışmaları başlatıldığı bu günlerde Bölgesel Enerji Ajansı kurulmasının filizlerinin burada atılabileceğini dile getirdi. Dr. Uysal, “Bursa’nın şehir vizyonu içerisinde enerji çok büyük önemi haizdir. Sanayi şehri olmamız sebebiyle giderek enerji ihtiyacımız ve kaynakları verimli kullanma gereğimiz sürdürülebilir kalkınmamız için çok önemlidir” dedi.

Enerji Verimliliğinin sanayideki örnek uygulamalarının Bursa’dan başladığını hatırlatan Dr. Uysal, Bursa’nın öncü rolünün burada da gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Kurumsal üyeleri arasındaki ENERVİS ve SFE Enerji’nin yanı sıra BursaGaz, UEDAŞ, Zorlu Enerji, TEİAŞ, BOSEN ve birçok sanayi kuruluşunun katıldığı konseyde Bursa’nın GZFT analizleri yapılarak çalışma grupları oluşturuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.