Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa sanayicileri yol haritasını belirliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Sektör Konseyleri çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Şehrin ortak aklını harekete geçirmek amacıyla üretilen projelerin başında gelen sektör konseylerinden, ‘Sağlık’, ‘İnşaat’, ‘Gıda...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa sanayicileri yol haritasını belirliyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Sektör Konseyleri çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Şehrin ortak aklını harekete geçirmek amacıyla üretilen projelerin başında gelen sektör konseylerinden, ‘Sağlık’, ‘İnşaat’, ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık’ ile ‘Perakende Ticaret Konseyi’ ilk çalıştaylarını yaparak, sektörlerin yol haritalarını belirlemeye başladı.

Sağlık Konseyi Çalıştayı; Konseyden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin’in konuşmasıyla başladı. Yönetim Kurulu’nun yönetişim anlayışının konseylerle vücut bulduğunu kaydeden Esgin, “Konsey yapılanmamızda amaç katılımcılığın artırılmasıdır. Yani sadece 10 kişinin veya 128 kişinin yönettiği bir Ticaret ve Sanayi Odası değil, bütün komitelere, konseylere ve bütün üyelerimize bilgi paylaşan, şeffaf bir yönetim modeli. Sektörün paydaşlarını bir araya getirerek sektörün konumunu daha iyi ortaya koyabilmek ve yol haritasını çizebilmek için çalışmalarımıza başladık.” dedi.

Konsey Yöneticisi Mehmet Küçükyalçın, Bursa Sağlık Müdürü Özcan Akan, Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ, Halk Sağlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Resul Özbek’in de katıldığı Sağlık Konseyi Çalıştayı’nın üniversite, kamu ve özel sektör işbirliğine güzel bir örnek oluşturduğunu belirten Esgin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yerel yönetim temsilcileri, kamunun temsilcileri, BUSAD, Bursa Özel Sağlık Kuruluşları Derneği gibi sivil toplum temsilcilerinin katılımları hem bize hem Bursa’ya güç veren katılımlardır. Sadece insan sağlığı değil bizim bu yapılanmamızın içerisinde diş hekimliği işletmeleri mensupları ve veteriner hekimlik hizmeti veren işletmelerin mensupları da var. Bu da konseyimiz açısından bakıldığında, Bursa’nın lobi gücünü artıracak önemli bir unsurdur. Özellikle Bursa’nın sağlık turizminde dünyanın sayılı merkezlerinden biri haline gelmesi hedefi doğrultusunda Sağlık Konseyi, Bursa adına bir yol haritası ortaya koyacaktır. Bu yolda 16 makro projemizden biri olan sağlık serbest bölgesini Bursa’ya kazandırma hedefimize de ulaşabilirsek hep birlikte kazanacağız."

İnşaat Konseyi Çalıştayı açılış konuşmasını Konseyden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan yaptı. 17 sektör konseyinin yapılanması hakkında detaylı bilgi veren Umutkan, “İnşaat konseyini oluşturan 5 farklı inşaat komitesi var. Örneğin inşaat malzemesi satanlar, müteahhitlik yapanlar, proje işleri yapanlar ve inşaata belki orman ürünleri alıp satanlar kendi meslek gruplarıyla ilgili birbirlerinden bağımsız ayrı ayrı çalışmalar yapıyorlardı, oysa inşaat sektörünün bütün dalları birbirlerinden etkileşim içerisinde olan dallardır. Bu etkileşimi konsey yapılanması sağlayacak.” şeklinde konştu. İnşaat Konseyi Çalıştayı’na Konsey Yöneticisi Ali Tuğcu başta olmak üzere kamu ve özel sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Konsey Yöneticisi Mustafa Yıldız ve sektör temsilcilerinin iştirak ettiği Gıda Tarım ve Hayvancılık Konseyi Çalıştayı’nda konuşan Aytuğ Onur, "Bursa’da düzenlenmekte olan Tarım Fuarı’nda sadece Türkiye’nin değil Balkanlar’ın, Ortadoğu’nun en büyük fuarı konumundadır. Bu anlamda tarım konusunda Bursa Türkiye’ye yol veren bir konumdadır. Bununla birlikte birçok eksiğimiz de var, bunları gidermemiz gerekiyor. Kırsal alanlarda arazi düzenlenmesi gerekiyor, miras hukukuyla arazilerin bölünmesinin önüne geçilmesi gerekiyor. Üretim ve verim artışlarının kabul edilebilir seviyelere ulaştırılması gerekiyor." diye konuştu.

İlk çalıştayın gündemine Perakende Yasa Tasarısı’nı alan Perakende Ticaret Konseyi, ilk çalıştayı Konseyden Sorumlu BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Konsey Yöneticisi Berna Aşıroğlu ve sektör temsilcilerinin katılımıyla yaptı. Remzi Topuk, 17 sektör konseyini ‘Bursa’nın geleceği için dikilen birer gül fidanına’ benzeterek, şunları kaydetti: "Konseylerimiz büyüyecek, gelişecek ve kentimize, kentlimize daha fazla iş, daha fazla aş ve güzellik olarak dönecektir.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız tarafından hazırlanan yasa taslağı, bizim gibi sektör temsilcilerinin ve kurumların görüşleriyle eminim daha da zenginleşecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.