Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Kent Konseyi’ne Amerikalı akademisyen konuk

ABD Louisiana eyaletinin başkenti BatonRouge’da bulunan devlet üniversitelerinden Southern Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dekanı Prof. Dr. Barbara Carpenter ve Southern Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Doç. Dr. Osman Kandara, Bursa...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Kent Konseyi’ne Amerikalı akademisyen konuk
ABD Louisiana eyaletinin başkenti BatonRouge’da bulunan devlet üniversitelerinden Southern Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dekanı Prof. Dr. Barbara Carpenter ve Southern Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Doç. Dr. Osman Kandara, Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala’yı ziyaret etti.

Kent konseylerinin demokrasi kültürü açısından önemli olduğunu söyleyen Semih Pala, 4 meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüyle beraber Bursa’ya ve şehre faydalı işler yaptıklarını belirtti. Ayda ortalama 120 faaliyet yaptıklarını hatırlatan Pala, “Türkiye’nin en güçlü ve en aktif kent konseyi durumundayız. Yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalara imza atıyoruz. Bursa Kent Konseyi seçimle işbaşına gelen yürütme kurulu tarafından yönetiliyor. Çalışmaları ise tamamen gönüllülük esasıyla yapılıyor.” dedi.

Bursa’da 2 devlet, 1 de vakıf üniversitesi bulunduğunu ifade eden Pala, Gençlik Meclisi’nin üniversitelerin öğrencileri ve yöneticileriyle iletişim halinde olduğunu ve ortak çalışmalar yaptığını dile getirdi. Pala, Gençlik Meclisi üyelerinin diğer ülkelerdeki gençlerle iletişim kurup karşılıklı gidip gelerek projeler yürüttüğünü de hatırlattı.

Prof. Dr. Barbara Carpenter ise Türkiye’ye ikinci kez geldiğini ve çok beğendiğini söyledi. Farklı şehirlere uğrayarak görüşmeler yaptıklarını, Bursa’ya ise hayran kaldığını belirten Carpenter, misafirperverliklerden dolayı Bursalılara teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda BKK Başkanı Semih Pala, Prof. Barbara Carpenter’e plaket ve kent konseyini anlatan kitap seti hediye etti. Kültür Sanat Çalışma Grubu üyeleri ise Carpenter ve Osman Kandara’ya günün anısına İznik çinisi ve filografi çivi sanatı yapımı tablo hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.