Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa ile Saraybosna baroları ‘kardeş’ oldu

Bursa Barosu Yunanistan’ın Selanik, Bulgaristan’ın Blagoevgrad ve Almanya’nın Stuttgart barolarından sonra şimdi de Bosna Hersek’in Saraybosna Barosu ile ‘Kardeşlik Protokolü’ imzaladı. Protokolü imza töreni, Bursa Barosu başkanlık...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa ile Saraybosna baroları ‘kardeş’ oldu
Bursa Barosu Yunanistan’ın Selanik, Bulgaristan’ın Blagoevgrad ve Almanya’nın Stuttgart barolarından sonra şimdi de Bosna Hersek’in Saraybosna Barosu ile ‘Kardeşlik Protokolü’ imzaladı. Protokolü imza töreni, Bursa Barosu başkanlık makamında gerçekleştirildi. Törene Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Bursa Barosu AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Avukat Atilla Ati, Yönetim Kurulu üyeleri, Bursa Bosna Hersek Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek, Saraybosna Barosu Başkanı Bekir Gavrankapetanoviç, Saraybosna Barosu Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Avukatlık mesleğinin her iki ülkedeki çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla işbirliğine yönelik ilişkilerin kurulması; bilgi, tecrübe, görüş alışverişinde bulunularak, işbirliğinin geliştirilmesinin hedeflendiği protokolün imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan baro başkanları, Türkiye ile Bosna Hersek’in 500 yıllık ortak tarihi birlikteliğine vurgu yaptı.

Saraybosna Barosu ile Bursa Barosu arasında imzalanan protokol ile iki ülke arasındaki kardeşliğin bir kez daha ortaya çıktığını söyleyen Baro Başkanı Ekrem Demiröz, “Protokoller aslında yabancılar için geçerlidir. Biz, Saraybosna’yı kardeşimiz olarak biliyor ve görüyoruz. Sadece kardeşliğimizi bu protokolle resmileştirdik. Asıl olan aramızdaki dostluktur. Bundan sonraki süreçte işbirliklerimiz giderek artacak.” dedi.

Saraybosna Barosu Başkanı Bekir Gavrankapetanoviç ise, “Bu protokol ülkelerimiz için çok önemli. Bugün gerçekleştirdiğimiz olay kardeşliğimizin ispatı için önem arz ediyor. Bu irtibatı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Kardeşliğimiz daim olsun. Zaten uzun süredir kardeşliğimiz vardı. İleride yeni şeyler ortaya çıkarmamız lazım. Bunların olacağını umut ediyorum.” diye konuştu.

Bursa Bosna Hersek Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de Bosna Hersek ile Türkiye arasında bugüne kadar ağırlıklı olarak işadamlarının işbirliklerinin olduğunu hatırlatarak, Saraybosna Barosu ile Bursa Barosu arasındaki kardeşlik protokolünün bir ilk olduğunu ifade etti. Çilek, bu protokolün yerinde bir çalışma olduğunu söyledi.

Açıklamaların ardından Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Saraybosna Barosu Başkanı Bekir Gavrankapetanoviç’e Bursa Barosu rozetini taktı.

Saraybosna’dan gelen heyet kardeşlik protokolünün imzalanmasının ardından, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Erkan Pınar, Bölge Adliye Başsavcısı Sait Gürlek’e de ziyaret gerçekleştirdi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.