Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burç Vural Lisesi’nden ‘Romanya’ya ziyaret

Adana Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Avrupa Çevre Sorumluluğu İçin Ortak Yardım Projesi kapsamında Romanya’da temaslarda bulundu.Burç öğrencileri, Avrupa’ya açılmaya devam ediyor. Proje kapsamında Kimya Öğretmeni Mustafa...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burç Vural Lisesi’nden ‘Romanya’ya ziyaret
Adana Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Avrupa Çevre Sorumluluğu İçin Ortak Yardım Projesi kapsamında Romanya’da temaslarda bulundu.

Burç öğrencileri, Avrupa’ya açılmaya devam ediyor. Proje kapsamında Kimya Öğretmeni Mustafa Topçu, Matematik Öğretmeni Mustafa Ekemen, Özel Burç Vural Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri Ali Kaan Tor, Hasan Basri Kabakçı, Kürşat Duman, Sunguralp Farsak ve Ali Sefa Tokgöz, Romanya’yı ziyaret etti. Öğrencilerin ekolojik olaylara duyarlılığını arttırmak amacıyla başlatılan ve kısaltılmış adı ‘CHEERS’ olan; ‘Comenious Projesi’ne katılımı onaylanan Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, ülkelerin ve şehirlerin ekolojik durumu hakkında çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Burç Vural Anadolu-Fen Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan, bu projeye dahil olmalarının, Özel Burç Okulları açısından sosyal ve bilimsel çalışmalarında büyük bir adım olduğunu vurguladı. Mustafa Gürhan bu proje ile öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri, yeterlilikleri edinmelerini ve özgüvenlerini arttırmalarının amaçlandığını kaydetti.

Proje Koordinatörü Mustafa Topçu ise projenin amacının; öğrencilerin, ekolojik açıdan olumlu ve olumsuz gelişmelere olan ilgisini artırmak ve bilinçlendirmek olduğunu anlattı. Topçu, “Projemiz, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı’na müracaat eden yaklaşık 2 bin okul arasında projesi kabul edilerek, ilk yüzde 40'lık dilime girmeyi başardı. Ayrıca bu seçilen okullar içerisinde de çok az sayıda olan özel okullar arasında da yer aldık.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.