Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bugün olmazsa yarın mutlaka iş bulursunuz, umudunuzu yitirmeyin!

Berlin’deki JOB POINT Mitte’nin düzenlediği meslek fuarına katılan bir çok işsizin yüreğine su serpildi. Kimisi elinde bir adres ve telefon numarasıyla ayrıldı fuardan kimisi görüşme tarihiyle. Meslek danışmanı Asuman Jakupovic işsizlere...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bugün olmazsa yarın mutlaka iş bulursunuz, umudunuzu yitirmeyin!
Berlin’deki JOB POINT Mitte’nin düzenlediği meslek fuarına katılan bir çok işsizin yüreğine su serpildi. Kimisi elinde bir adres ve telefon numarasıyla ayrıldı fuardan kimisi görüşme tarihiyle. Meslek danışmanı Asuman Jakupovic işsizlere gazetemiz aracılığıyla da seslendi: “Azimli olduktan sonra, korkmayın. Mutlaka iş bulursunuz!” Berlin’de iş arayan kişiler ile işletmeler arasında köprü görevi gören JOB POINT Merkezleri’nin düzenlediği meslek fuarlarına işsizler büyük ilgi gösteriyor. JOB POINT Mitte’nin, dün, Alt-Moabit 84 numarada bulunan kendi mekanında gerçekleştirdiği meslek fuarına da ilgi yoğundu.

Fuara 'bir iş bulurum' umuduyla katılanlar arasında 24 yaşındaki Emine Özışık da vardı. Büro elemanı mesleğini dört yıl boyunca öğrenen ancak sınavlarda başarısız olduğu için diplomasına kavuşamayan Özışık, moral bozukluğu içinde ve çaresiz bir biçimde geldiği meslek fuarından sevinçle ayrıldı. Berlin Mitte JOB POINT Meslek Danışmanı Asuman Jakupovic Emine Özışık’a önce istedikten ve azimli olduktan sonra her an iş bulabileceği konusunda moral verdi: daha sonra fuarda bulunan işverenlerden bazıları ile tanıştırarak öngörüşme yapmalarına aracı oldu. Yapılan görüşmelerden sonra ise Özışık müracaat dosyasını hazırlamak için fuardan ayrılarak evinin yolunu tuttu.

HAYAT SÜRPRİZLERLE DOLU

“İşsizlerin meleği” nitelemesine layık, arı gibi çalışkan meslek danışmanı Asuman Jakupovic kendisine danışan her işsize, tutum ve davranışlarıyla “Sen önemlisin” duygusunu hissettirmeyi başarıyor ve en kısa zamanda da bir işe kavuşmasını sağlıyor. Dün gerçekleştirilen meslek fuarında Vulkan Eğitim Pazarı (Bildungsmarkt Vulkan) adlı şirketin proje menajeri olarak hizmet veren DenaHahn da Asuman Jakupovic’in iş bulduğu eski işsizlerden. 30 yaşındaki Dena Hahn, üniversiteden mezun olduktan sonra yaklaşık bir yıl boyunca iş aramış ancak her başvurudan eli boş dönmüş.

Bir gün bir arkadaşı onu JOB POINT Mitte’ye göndermiş ve Asuman Jakupovic’in çabalarıyla kısa zamanda şimdi çalıştığı şirkette bu yılın ilk ayında işe başlamış. Bayan Hahn işsizliğin ne demek olduğunu çok iyi bilen biri olarak işsizlere “İş aradığım ve bulamadığım aylar boyunca benim de psikolojim çok bozuldu. İnsan ister istemez olumsuz duygu ve düşünceler içine giriyor ama yine de umutlarınızı taze tutun. Hayat sürprizlerle dolu, her an bir iş bulmanız mümkün” diye seslendi. Büro elemanı eğitimi gören ancak tezgahtarlık konusunda da tecrübesi bulunan Emine Özışık dabayanHahn’ın mesajına destek verdi.

“Ben iki hafta önce iş aramaya başladım. Bugün buraya gelmekle çok iyi yapmışım. Asuman Hanım bana çok yardımcı oldu. En kısa zamanda bir işe başlayacağıma inanıyorum” diyen Özışık “Ben yapım itibarıyla hayata iyimser bakan bir insanım. Bir iş görüşmesinden olumlu bir sonuç çıkmazsa bir sonrakinde olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

KENDİNİZİ TANIYIN

Kendisi de bir dönem işsiz kalan Berlin Mitte JOB POINT meslek danışmanı Asuman Jakupovic ise işsizlere gazetemiz aracılığıyla şöyle seslendi: “Önce kendinizi tanımanızı tavsiye ederim. Hangi işi ya da mesleği öğrendiniz? Hangi yeteneklere ve becerilere sahipsiniz? Hangi işi yapmak istersiniz? Bu soruların cevaplarını bilince severek çalışacağınız işe biraz daha yaklaşmış oluyorsunuz. O olmazsa, o zaman birlikte alternatif işler neler olabilir, ona bakıyoruz. Sizi işverenlerle görüştürüyoruz. İşinizi takip ediyoruz.

Sevdiğiniz işte çalışabilmek için eğitim eksikliğiniz varsa, onun tamamlanması için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bazen bir işsize iki günde iş bulduğumuz oluyor, bazen biraz zaman alabiliyor ama siz istiyorsanız, size göre mutlaka bir iş bulunur.”

ASUMAN JAKUPOVİC’TEN TAVSİYELER

-Fuar, toplantı, seminer gibi etkinliklere katılarak yeni insanlarla tanışın, irtibat alanınızı genişletin (network).
-İşverenler ile tanışma, görüşme ortamlarını değerlendirin. XING.com gibi online platformlar işverenlerle irtibat kurmayı kolaşlaştırıyor.
-Başta meslek danışmanlıkları olmak üzere çok çeşitli kurum ve kuruluşların sunduğu mesleki geliştirme veya mesleki ilerleme kurs ve eğitim programlarına katılın, kendinizi geliştirin.
-JOB POİNT Meslek Danışmanlıkları’na mutlaka gidin, bireysel danışmanlık hizmetlerinden yararlanın.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.