Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO Başkanı Burkay: 2015 yılında kadın girişimci sayımız 110 bine ulaştı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 10 yıl önce erkek girişimci sayısının 900 bin, kadın girişimci sayısının ise 49 bin civarında olduğunu belirtti. Burkay, “Yani neredeyse 20 girişimciden biri...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2015 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2015 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO Başkanı Burkay: 2015 yılında kadın girişimci sayımız 110 bine ulaştı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 10 yıl önce erkek girişimci sayısının 900 bin, kadın girişimci sayısının ise 49 bin civarında olduğunu belirtti. Burkay, “Yani neredeyse 20 girişimciden biri kadındı. 10 yıl içinde kadın girişimci sayımız neredeyse iki kat arttı. 2015 yılı başında kadın girişimci sayımız Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırarak 110 bine ulaştı.” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursalı firmalara ziyaretlerine devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Sühendam Urbay’ın yaptığı Sungroup firmasını ziyaret eden Başkan Burkay, kadın girişimcilere her türlü desteği vermenin gayreti içinde olduklarını belirterek, Türkiye ekonomisinin kadın girişimciler sayesinde daha güçlü olacağını söyledi.

"KADINLARIMIZ İŞ HAYATINDA DAHA AKTİF ROL OLMALIDIR"

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Komitesi Başkanı Nurcan Özdemir ile birlikte Bursa OSB’de faaliyet gösteren Sungroup firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Sühendam Urbay’ı ziyaret etti. Aynı zamanda TOBB Bursa KGK üyesi olan Urbay, Başkan Burkay’a firmasının çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Burkay, başarılı çalışmalarından dolayı Urbay’ı tebrik etti.

Ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların toplumların ilerlemesinde temel aktör olduğunu belirten Burkay, kadınların iş hayatında daha aktif rol almasını istediklerini dile getirdi. Kadınların 1950’li yıllardan itibaren iş hayatında yer aldığını belirten Burkay, Türkiye’deki sanayileşme hareketi ile birlikte kadın girişimci sayısının her geçen gün arttığına işaret etti.

"KADIN PATRONLARIN SAYISI ARTIYOR"

Türkiye’nin kadın girişimciler olarak OECD ülkeleri arasında üst sıralara çıkmayı hedeflediğini anlatan Burkay, kadının statüsündeki artışın ülke kalkınmasını doğrudan etkilediğini belirtti.

İbrahim Burkay, sözlerine şöyle devam etti: “10 yıl önce erkek girişimci sayısı 900 bin civarında iken kadın girişimci sayısı 49 bin civarındaydı. Yani neredeyse 20 girişimciden biri kadındı. 10 yıl içinde kadın girişimci sayımız neredeyse 2 kat arttı. 2015 yılı başında kadın girişimci sayımız Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırarak 110 bine ulaştı. Ama yoğun bir rekabetin yaşandığı bir dönemde kadınlarımızın da erkekler kadar iş hayatında olması gerekiyor. BTSO olarak, kadın girişimcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Sungroup’un 2001 yılında kurulduğunu söyleyen Sühendam Urbay ise firmasının otomotiv, tekstil, ambalaj, inşaat, kablo gibi sektörlere hizmet verdiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.