Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTM’ye ‘Uzay ve Havacılık’ bölümü kurulacak

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), TÜBİTAK ve Kanadalı firma yetkilileri, BTM’de yeni yapılacak ‘Uzay ve Havacılık’ bölümü için Bursa’da bir araya geldi.Açıldığı günden itibaren 85 bin kişiyi ağırlayan BTM’de yeni yapılacak...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTM’ye ‘Uzay ve Havacılık’ bölümü kurulacak
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), TÜBİTAK ve Kanadalı firma yetkilileri, BTM’de yeni yapılacak ‘Uzay ve Havacılık’ bölümü için Bursa’da bir araya geldi.

Açıldığı günden itibaren 85 bin kişiyi ağırlayan BTM’de yeni yapılacak bölüm için TÜBİTAK yetkilileri ve yeni bölümünü içerik çalışmasını ve iç tasarımını yapacak Kanadalı Aldrichpears Associates firması yetkilileri, Bursa’da bir araya geldi. TÜBİTAK ve Kanadalı firma yetkilileri, Bursa ziyaretlerinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Acemler’deki makamında görüştü. Görüşmede TÜBİTAK yetkilileri, BTM’de ‘Uzay ve Havacılık’ ana temasıyla çalışmalar yapacak olmanın sevincini yaşadıklarını ve Kanadalı firmanın ihale usulüyle belirlendiğini söyledi.

Projeye göre, alanda bulunacak biyoloji, tıp, kimya, matematik, geometri, çocuk alanı, gözlem kulesi gibi diğer disiplinler ana temaya uygun olarak işlenecek. Tamamen interaktif düzeneklerden oluşması beklenen ‘Uzay ve Havacılık’ alanının, yerçekimsiz ortamın deneyimleneceği ve çocuklarda astronot olma isteğini uyandıracak bir eğitim istasyonu kurulması hedefleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.