Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bremen Polisi, Türk gençlerini bekliyor

Almanya'nın Bremen eyaletinde Türk kökenli polis sayısını artırmak için harekete geçti. Bu konuda Türk aile ve gençlerine ulaşmak için düzenlenen basın toplantısına Bremen Emniyet Müdürü Lutz Müller ve Hannover-Bremen Başkonsolosu Mehmet...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Bremen eyaletinde Türk kökenli polis sayısını artırmak için harekete geçti. Bu konuda Türk aile ve gençlerine ulaşmak için düzenlenen basın toplantısına Bremen Emniyet Müdürü Lutz Müller ve Hannover-Bremen Başkonsolosu Mehmet Günay katıldı.

Bremen’de en fazla göçmen grubunun Türkler olduğunu hatırlatan Müller, Türk kökenli polislerle Türkler ve aynı şekilde diğer göçmen kökenlilere ulaşmak istediklerini söyledi. Müller, “Bu, Türk gençlerinin topluma aktif olarak katılımı, meslek sahibi olmaları gibi yüksek öğrenim görmeleri içinde önemli. Polislik cazip bir meslek ancak zengin olunacak değil. Meslek eğitim, tamamlanınca iş garantisi olan güvenceli bir iş.” dedi.

Müller polislik için müracaat edenlerin mutlaka Alman olması gerekmediğini hatırlatarak, Türk ya da başka kimlikle de polis olmak için müracaat edilebileceğine dikkat çekti. Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, polisliğin gençler için çok ideal bir meslek olduğunu belirterek, “İşsizlik sorununun yaşandığı bu dönemde polislik altın meslek sayılır. Gençlerimiz okulu bitirir bitirmez iş arama ve bulma sorunu yaşamadan iş hayatına atılabilecekler.” dedi.

Bremen’de üç Türk kökenli profesör ile eyalet meclisinde 10 Türk kökenlinin bulunduğunu hatırlatan Günay, “Türkler eğitimden akademiye, iş hayatından siyasete hemen hemen her alanda temsil ediliyor. Daha fazlası neden olmasın.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.