Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozok Üniversitesi'nde 700 fidan toprakla buluştu

Yozgat Bozok Üniversitesi, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında üniversitenin Çevre ve Yeşil Alan Koordinatörlüğü ile Genç Tema Topluluğu işbirliğiyle Yozgat Meslek Yüksekokulu çevresindeki bozkıra 700 fidan dikti. Fidan dikimi törenine...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozok Üniversitesi'nde 700 fidan toprakla buluştu
Yozgat Bozok Üniversitesi, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında üniversitenin Çevre ve Yeşil Alan Koordinatörlüğü ile Genç Tema Topluluğu işbirliğiyle Yozgat Meslek Yüksekokulu çevresindeki bozkıra 700 fidan dikti.
Fidan dikimi törenine Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zakir Taş, Genç Tema Topluluğu Başkanı Yunus Balı, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Üniversite Rektörü Prof.Dr. Tamer Uçar, merkez Erdoğan Akdağ Kampüsü ve Meslek Yüksekokullarında başlatılan ağaçlandırma seferberliğinin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.
Uçar, “ Bugün Meslek Yüksekokulumuzun ağaçlandırmaya uygun olan alanlarında ağaç dikimi yapıyoruz. 700 civarında fidan toprakla buluşturulacak. Bu fidanların dikimi ile meslek yüksek okulumuzda fidan dikilmeyen yeşil olmayan bir alan kalmayacak.” dedi.
Kampüs alanındaki ağaçlandırma çalışmalarına da büyük önem verdiklerini kaydeden Rektör Uçar, “Üniversitemiz ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde 320 bin fidan dikimin gerçekleştirdik. Projemiz tamamlandı. Hem çevreye hem de kampüsümüzün ve Yozgat’ımızın güzel bir görünüme kavuşması için elimizden geleni yapmış bulunuyoruz. Bozkırımız yeşile bürünüyor gelecekte yemyeşil ağaçlar içerisinde bir Yozgat görmüş olacağız.”diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.