Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boyabatlı işadamlarına ortaklık kültürü anlatıldı

Merkezi Samsun’da bulunan Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nun (KASİF) öncülüğünde Boyabat İşadamları Derneği (BİŞAD) ve Dünya Gazetesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Değişen Dünya Piyasalarında Rekabetin Önşartı;...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Boyabatlı işadamlarına ortaklık kültürü anlatıldı
Merkezi Samsun’da bulunan Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nun (KASİF) öncülüğünde Boyabat İşadamları Derneği (BİŞAD) ve Dünya Gazetesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Değişen Dünya Piyasalarında Rekabetin Önşartı; İşbirliği, Güçbirliği ve Ortaklık’ konulu konferans Sinop’ta yapıldı.

Sinop’un Boyabat ilçesinde BİŞAD’ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe Dünya Gazetesi Yazarı ve Yönetim Danışmanı Dr. Rüştü Bozkurt konuşmacı olarak katıldı. Bozkurt, şirketlerde ortaklık kurarken imzalanan sözleşmelerde eşlerin durumu, ortaklıktan ayrılma, geri çekilme gibi konular yer almadığı için kasaba kültürünün kafa kol ilişkisiyle kurulan ortaklıkların Türkiye’de çok uzun ömürlü olmadığının altını çizdı. Bozkurt, katılımcılara ortaklık ana sözleşmesi üzerinde durarak, uzun süreli bir ortaklık kurmak için yapılması gereken kuralları açıkladı.

Bozkurt ortaklık ve işbirliği kurarken dikkat edilmesi gereken önemli maddeleri şöyle sıraladı: "İşinizi kurmadan önce mutlaka ön araştırma yapın. Ortaklık kurmadan önce mutlaka daha önce ortaklık kurmuş ve başarısı olmuş en az beş kişiyle, başarılı olmuş en az iki kişiyle konuşun. Ölüm ve zorunlu ayrılmalarla ve istekli ayrılmalarla ilgili ilkeleriniz olsun. Ortaklığınızı mutlaka yazıya dökün, mukavele yapmadan ortaklık yapamayın, oğlunuzla bile bir yabancıyla ortaklık yapıyormuş gibi mukavele ederek ortaklık yapın. Ortaklık yaparken A,B ve C diye 3 ayrı planınız olsun işler iyi giderse ne yapmalı, kötüye giderse ne yapmalı, planlandığı gibi giderse ne yapmalı gibi bütün senaryoları hesaplayarak mukavele metnine yazın. Asla ve asla işler hep iyiye gidecekmiş gibi hareket etmeyin, ortaklığın sonlandırılmasının, işin tasfiye edilmesinin de nasıl olacağını ortaklık metnine ekleyin. Çünkü işin tasfiye edilmesi de kutsaldır."

KASİF, 30 AYRI NOKTADA TOPLANTILAR DÜZENLEDİ

Toplantıda konuşan KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı ‘artık küçük olsun benim olsun’ mantığıyla hareket eden işletmelerin yaşama şansı kalmadığını belirterek, “Bu nedenle federasyon olarak yaklaşık bir yıldır hocamız Dr. Rüştü Bozkurt ile Sinop’tan Artvin’e, Merzifon’dan Vezirköprü’ye kadar 30 ayrı noktada ortaklıklarla ilgili programlar yapıyoruz." dedi.

Program sonunda katılımcılara Dr. Rüştü Bozkurt tarafından kaleme alınan ‘Başarılı Ortaklığın 32 İlkesi’ adlı kitabı hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.