Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borçlulara yapılandırmadan yararlanma çağrısı

Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, kamuoyunda torba yasa olarak adlandırılan 6552 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiğini belirterek, borçlu mükelleflerin başvuruda bulunarak fırsattan yararlanmalarını istedi.Makamında basın toplantısı...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Borçlulara yapılandırmadan yararlanma çağrısı
Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, kamuoyunda torba yasa olarak adlandırılan 6552 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiğini belirterek, borçlu mükelleflerin başvuruda bulunarak fırsattan yararlanmalarını istedi.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Defterdar Hatice İşcen Ercoşman, 6552 sayılı Kanunun kurumlarını ilgilendiren 73’üncü maddesinin uygulanmasına ilişkin Genel Tebliğ’in 27 Eylül 2014 tarih ve 29132 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandığını söyledi. Bu kanun ile mükelleflere kaçırılmaması gereken birçok imkan sağlandığını anlatan Ercoşman, bunlardan en önemlisinin borçlu mükelleflere getirilen ve borçların yeniden yapılandırılmasına imkan veren düzenlemeler olduğunu kaydetti. Mükelleflerin yeniden yapılandırma kapsamında başvurması halinde 30 Nisan 2014 tarihinden önceki dönemlere ait borçlarının 36 ayda 18 taksitte ödenebileceğini kaydeden Ercoşman, "Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde herhangi bir haciz işlemi yürütülmeyecektir. Böylece iş ve işlemler vergi borcu problemi olmadan yürütülebilecektir. Yasa kapsamında yapılandırılan borçlardan dolayı ihalelerde sorun yaşanmayacak, taksitlendirme için teminat istenmeyecektir." dedi.

Defterdarlığın 'Vergi Dairesi Otomasyon Sistemi' üzerinden talep girişlerinin alınmaya başladığını ve borçlulardan yeniden yapılandırma talepleri geldiğini ifade eden Hatice İşcen Ercoşman, şunları aktardı: "Borçlardan vadesi 30 Nisan 2014 tarihi ve öncesine ait kesinleşmiş ve kanunun yayımlandığı tarih itibariyle halen ödenmemiş amme alacakları kapsama girmektedir." dedi.

Borçların taksitle veya kredi kartı ile ödenmesi imkanının bulunduğunu belirten Ercoşman, şunları kaydetti: “Anılan kanun ile vergi aslına bağlı olmayan vergi cezalarının yarısının ödenmesi şartıyla kalan yarısının, vadesi geçmiş vergi ve cezalara vade tarihinden kanunun yayım tarihine kadar Yİ-ÜFE uygulanmak suretiyle gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilmektedir. Borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflere 6, 9, 12 ve 18 taksit seçenekleri ile ödeme hakkı tanınmıştır. Yapılandırma ile ilgili ilk taksit vadesi 31 Aralık 2014 olup takip eden dönemlerde her iki ayda bir ödeme olacak şekilde düzenleme yapılmıştır. Uygulamadan yararlanmak isteyen borçlu mükelleflerin 01 Aralık 2014 tarihine kadar bağlı oldukları vergi dairelerine başvurmaları gerekmektedir. Başvurular bizzat, posta yoluyla veya elektronik ortamda www.gib.gov.tr üzerinden olabilmektedir. Ayrıca başka illere ait motorlu aracı olan mükelleflerin yapılandırma için bulundukları illerdeki vergi dairelerine başvurmaları da mümkündür."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.