Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitlis ve Antalyalı muhtarlar 'kardeşlik köprüsü' kurdu

Bitlis ve Antalya il emniyet müdürlüklerinin, “Biz bir bütünüz birlikte büyürüz” sloganıyla başlattığı dostluk ve kardeşlik köprüsü projesi kapsamında Bitlisli ve Antalyalı muhtarlar kardeşlik köprüsü kurdu. Dostluk köprüsü...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bitlis ve Antalyalı muhtarlar 'kardeşlik köprüsü' kurdu
Bitlis ve Antalya il emniyet müdürlüklerinin, “Biz bir bütünüz birlikte büyürüz” sloganıyla başlattığı dostluk ve kardeşlik köprüsü projesi kapsamında Bitlisli ve Antalyalı muhtarlar kardeşlik köprüsü kurdu.

Dostluk köprüsü kurulması amacıyla daha öncesinde Antalya’ya giden Bitlisli muhtarlar bu kez dostluk köprüsünün pekişmesi adına Antalyalı muhtarları Bitlis’te ağırladı. 2 günlük bir program kapsamında Bitlis’i gezen muhtarlar için Tatvan ilçesinde veda programı düzenlendi. Antalya’dan 37 mahalle muhtarı ile 3 emniyet mensubunun katıldığı program çerçevesinde yeni dostlukların kurulması adına Bitlis ve Antalya kardeş şehir ilan edildi.

“DÜŞMAN ÇATLATTIK”

Düzenlenen veda yemeğinde konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, kurulan dostluk köprüsünün önemi vurgu yaparak, düşman çatlattıklarını söyledi.
“İstanbul’u, Çankırı’yı, Erzurum’u, Bitlis’i, Antalya’yı, Yozgat’ı, Şırnak’ı ayrı görenler ve ayrı görmek isteyenler var.” diyen Vali Yurdakul, “Buradaki bu güzel ortam ve bu durum bunu gösteriyor ki, biz biriz, biz ayrılamayız, biz et ve tırnağız. İnşallah bu kardeşlik 81 vilayetimize yayılacak ve Bitlis’ten, Antalya’dan yükselen bu ses ve ışık bütün Türkiye’ye örnek olacak diye düşünüyorum.” diye konuştu.

“DOSTLUK KÖPRÜSÜ ÜLKE BARIŞINA KATKI SUNACAK”

Bitlis ve Antalya muhtarları arasında kurulan dostluk köprüsünün ülke barışına da katkı sağlaması temennisinde bulunan Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadedtin Akgüç ise, kardeşlik köprüsünün tüm Türkiye’ye yayılması dileğinde bulundu. Akgüç, “Bu gün burada muhtarlarımızın dostluk köprüsüne şahitlik ettik. Allah hep bu tür güzelliklere şahit olmayı nasip etsin. İnşallah bu dostluk köprüleri bu gün burada başlangıç olur ve devamı da gelir. Ben bu gün burada bir birinden farklı iki şehir arasında kurulan köprülerin ülke barışına katkı sunması temennisinde bulunuyorum” diye konuştu.

MUHTARLAR: ÖN YARGILARLA GELDİK AMA, DÖNDÜĞÜMÜZDE BURANIN GÜZELLİKLERİNİ ANLATACAĞIZ

Bitlis’teki muhtarların çok güzel ve anlayışlı idarecilere sahip olduğunu belirten, Antalya Kepez Muhtarlar Derneği Danışmanı Mehmet Karadeniz de bunun kadir ve kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Soğuksu Mahalle Muhtarı Mustafa Aydın da, projenin bir parçası içinde olmanın gururunu yaşadığını ifade ederek “Bitlis’teki tarihi yerleri, Nemrut Dağı ile Nemrut Krater Gölü, Ahlat’taki tarihi yerleri ve Selçuklu Mezarlığı ile Tatvan şehir merkezini gezerek yöre halkı ile konuşma imkanına sahip olduk ve iç içe kaynaştık. Yani siz biz meselesi kalmadı. Biz hepimiz bir olduk, dil olduk ve bundan sonra da bu birlikteliği devam ettirelim” dedi.

Antalya’dan yola çıkarken, henüz gelişmemiş ve geri kalmış bir yerleşim alanı göreceklerini düşünürken tam aksine, çok gelişmiş ve modernleşmiş şehirler gördüklerini dile getiren, Antalya’nın Kepez ilçesi Kepez Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya ise, şunları söyledi:

“Bizler buralara ön yargılarla geldik. En azında geldişğimizde tyakın çevremizin buraya karşı bir ön yargısı ve endişesi vardı. Ancak bu gün burada bu yargıları kırıp gideceğiz ve gittiğimiz yerlerde buranın güzelliklerinden bahsedeceğiz.Yani Antalya’dan bakıldığı gibi değil ve bize anlatıldığı gibi değil. Tam eksine doğu bölgemizde süper şehirlerimiz var, sıcak ve misafirperver kardeşlerimiz var. Kardeşçe yaşamamız için elimizden geldiğince Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Şanlıurfa’daki muhtarlarla bir araya gelip kardeşliğin pekiştirilmesi gerekiyor.”

Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı olarak hediyeleşen muhtarlar daha sonra ilçede yapılan yöre düğüne katılarak burada yöre halkı ve polislerle gecenin geç saatlerine kadar davul zurna eşliğinde halay çekerek eğlendiler.

Tatvan’da düzenlenen veda yemeğine Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl, Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadetdin Akgüç, kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.