Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birikimlerini altına çevirenler kara geçti, kuyumcular nakit sıkıntısı yaşıyor

Birikimlerini altına çevirenler altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte kara geçti. Altınlarını bozdurmak isteyenlere ise kuyumcular nakit Türk Lirası yetiştirmekte zorlandığı öğrenildi.Beşli kuyumculuk işletmecisi Alparslan Beşli,...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birikimlerini altına çevirenler kara geçti, kuyumcular nakit sıkıntısı yaşıyor
Birikimlerini altına çevirenler altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte kara geçti. Altınlarını bozdurmak isteyenlere ise kuyumcular nakit Türk Lirası yetiştirmekte zorlandığı öğrenildi.

Beşli kuyumculuk işletmecisi Alparslan Beşli, birikimlerini altına çevirenlerin kara geçtiğini, altın bozdurmaya gelenlerin sayısının da artmaya başladığını söyledi. Beşli, "Şu anda altın almaya nakit paramız çıkışmayabiliyor. İstanbul Kapalı Çarşı’da bu sıkıntı daha bariz bir şekilde görülüyor. Nakit alacağımız zaman iki gün öncesinden telefon edip randevu alır gibi nakit hazırlanmasını sağlıyoruz. Diğer türlü piyasada nakit para sıkıntısı var. Şu anda bozdurulan altınlar da yurt dışına gidiyor. Bu gidiş de iki gün sürüyor. İki günde yurt dışına gidip, yurt dışında bozdurulan altın dolar olarak Türkiye’ye geliyor. Bunun bozdurulması ve sahibine ulaştırılması toplamda üç günü buluyor. Dolayısı ile altının tavan yaptığı şu günlerde en karlı olanlar yastık altı yapanlar oldu. Bunu biz, bize gelip altın bozduranlardan görebiliyoruz. Bir süre daha altının bu fiyatlarda kalacağını söyleyebiliriz. Çıkışı ya da inişi noktasında şu günlerde bir şey söyleyemiyoruz. Zaten altının çıkmasında komşu ülke Yunanistan’daki seçimlerin de etkili olduğunu söylemek mümkün.” şeklinde açıklamada bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.