Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Bireysel anlamda da kentsel dönüşüm söz konusu'

Kentsel Dönüşüm Yasası ile tam anlamıyla modern, teknoloji ile maximum güven ve minimum sarfiyatlı yapılar ile birlikte planlı bir şehircilik hedefleniyor. 15 Aralık 2012 tarihinde 28498 sayılı resmi gazetede yayınlanan Uygulama Yönetmeliği...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Bireysel anlamda da kentsel dönüşüm söz konusu'
Kentsel Dönüşüm Yasası ile tam anlamıyla modern, teknoloji ile maximum güven ve minimum sarfiyatlı yapılar ile birlikte planlı bir şehircilik hedefleniyor. 15 Aralık 2012 tarihinde 28498 sayılı resmi gazetede yayınlanan Uygulama Yönetmeliği ile getirilen bazı değişiklikler ve yenilikler hakkında Ecioğlu Mühendislik ve Danışmanlık sahibi İbrahim Ecioğlu, bireysel anlamda da kentsel dönüşümün söz konusu olduğunu söyledi.

Ecioğlu açıklamasında; “Kentsel Dönüşüm denildiğinde çoğumuz bir mahallenin sokağın ya da bir adanın bütün halinde yıkılıp yapılması olarak yorumluyoruz. Ve her ayrı binanın mülk sahiplerinin anlaşması zorunluluğu gibi olan bir uzun süreç gözlerimizi korkutuyor. Bu durum doğru olmakla birlikte bireysel anlamda da kentsel dönüşüm söz konusudur. Bireysel olarak parsel üzerindeki yapısını yıktırıp kentsel dönüşüm kapsamında yeni bir yapı yapmak isteyen vatandaşlarımıza bazı teşviklerden haberdar etmek isterim. Yapısını riskli yapı olarak tespit yaptırıp onaylatan vatandaşlara 18 ay boyunca kira yardımı hibe olarak verilmekle birlikte noter masrafları tevhid ve ifraz masrafları Belediye harçları gibi bazı harçlarından muaf olduğu gibi çekilecek olan kredilerde faiz desteği verilmektedir. Çevremizde KAR-BE-TEK laboratuvardan yaptıracağınız riskli yapı tespiti ile bu teşviklerden yararlanalabilmektesiniz.” diye konuştu.

Mühendis Ecioğlu, “Ayrıca yöresel mimari düzenlemesi ile köylerde bulunan eski yapıların yıkılıp yerine yöresel mimari yapıların yapılmasına teşvik olarak 10 bin TL hibe programı da hazırlanmak üzeredir.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.