Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Bilmediğiniz mantarı yemeyin'

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, sonbaharın gelmesi ve yağışlarla birlikte özellikle ormanlarda mantar bolluğunun yaşandığı söyledi. Yüzlerce türü olan mantarların, yağışlardan sonra ormanlık alanlarda bol miktarda yetiştiğini...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, sonbaharın gelmesi ve yağışlarla birlikte özellikle ormanlarda mantar bolluğunun yaşandığı söyledi. Yüzlerce türü olan mantarların, yağışlardan sonra ormanlık alanlarda bol miktarda yetiştiğini ifade eden Ateş, doğa da birbirine çok benzeyen zehirli ve zehirsiz mantarların olduğunu anlattı.

İnsanların ormanlık alanlardan mantar topladıklarını belirten Ateş, ancak her mantarın zehirsiz olmadığını, bu sebeple çok sayıda insanın zehirsiz diye yiyerek mantar zehirlenmesi yaşadığını veya ölümlerin olduğunu kaydetti.

Aslında insanlar ve yaban hayatı için mantarın çok önemli bir besin olduğunu dikkat çeken Ateş, fakat zehirli türleri tanımayanlar için ölüm tehlikesi taşıdığını vurguladı. Doğal mantarlar aynı zamanda ilaç ve kozmetik sanayisinde de kullanıldığını dile getiren Ateş, “Bilmeyenler, zehirli mantarı zehirsiz mantardan ayıramayanlar bu mantarları toplamasınlar. Hatta el bile sürmesinler. Bilmediğiniz zehirli mantarlar sizleri kötü sonuçlara götürür. Her gün basında birkaç tane mantar zehirlenmesi haberi çıkıyor. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.