Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Biletsiz yolculuk yapanlar 60 Euro ödesin'

Almanya’da kamuya ait toplu taşıma araçlarına biletsiz binenler şimdiye kadar 40 Euro para cezası ödüyor. Bavyera eyaleti ise Federal Konsey’de girişimler yapıp bu miktarın 60 Euro’ya çıkarılmasını istedi. Bavyeralı yetkililer gerekli...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’da kamuya ait toplu taşıma araçlarına biletsiz binenler şimdiye kadar 40 Euro para cezası ödüyor. Bavyera eyaleti ise Federal Konsey’de girişimler yapıp bu miktarın 60 Euro’ya çıkarılmasını istedi.

Bavyeralı yetkililer gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılıp, önümüzdeki ocak ayında yeni yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesini talep etti. Sebebi ise toplu taşıma şirketlerinin bilet almadan yolculuk yapanlar nedeniyle ciddi kayıplar yaşaması ve bu yolcuları bilet almaya teşvik etmek için ceza miktarının artırılmasının çözüm olarak görülmesi.

Hali hazırdaki 40 Euro’luk cezanın yetersiz kaldığı ve yolcuların yüzde 3,5’inin biletsiz olarak toplu taşıma araçlarını kullandığı ifade ediliyor. Bunun da maliyetinin yaklaşık 250 milyon Euro olduğu kaydediliyor. Tren, tramvay ve otobüs gibi kamuya ait araçlara binen vatandaşların yolculuk öncesi mutlaka bilet almaları, şayet teknik hatalardan dolayı bilet alamıyorlarsa bunu en yakın yetkililere bildirip onlardan bilet temin etmeleri tavsiye ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.