Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİL okulları zincire yeni bir halka daha ekledi

Almanya'da 2004 yılında öğretime başlayan BİL Özel Okulları, bu yıl açılan BİL Grundschule ile eğitim zincirine yeni bir halka daha ekledi. BİL Okulları’nın kurulmasında büyük emeği olan eğitimci Manfred Ehringer’in müdürlüğünü...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BİL okulları zincire yeni bir halka daha ekledi
Almanya'da 2004 yılında öğretime başlayan BİL Özel Okulları, bu yıl açılan BİL Grundschule ile eğitim zincirine yeni bir halka daha ekledi. BİL Okulları’nın kurulmasında büyük emeği olan eğitimci Manfred Ehringer’in müdürlüğünü yaptığı ilkokulda yoğunlaştırılmış dil eğitimi şeklinde özel bir pedagojik metot uygulanacak. 24 öğrenci ve iki sınıfla eğitim hayatına merhaba diyen BİL Grundschule ile öğrenciler üniversiteye kadar tek çatı altında eğitim görme imkanı bulacak.

Baden Württemberg Eyaleti’nin başkenti Stuttgart’ta başarılı eğitimi ile tanınan BİL Özel Okulları, Gymnasium, Wirtschaftsgymnasium ve Realschule’nin ardından bu eğitim yılında Grundschule’yi de (ilkokul) eğitim hayatına kazandırdı. Stuttgart’ta BİL özel okulları, modern ve ileri teknoloji ile yeni yapılan binasında 2014/2015 eğitim yılında birinci ve ikinci ilkokul sınıfları ile eğitime başladı. Geçtiğimiz yıl velilerden BİL bünyesinde bir de ilkokul açılması yönünde talepler olduğu okul idarecileri tarafından dile getirilmişti.

BİL yönetim kurulu velilerin bu taleplerine cevap vererek bu eğitim yılında iki sınıfta 24 öğrenci ile eğitim vermeye başladı. BİL Özel Okulları bünyesinde açılan BİL Grundschule ile öğrencilerin ilk okuldan başlayarak üniversiteye kadar tek okulda eğitim görmesi amaçlanıyor. BİL Özel okullarında büyük hizmetleri ve gayretleri olan, ilkokul müdürü Manfred Ehringer Bil Özel okulunun açılması ile şunları söyledi:

"BİL olarak Gymnasium ve Realschule’ nin yanı sıra ilkokulu da açarak, önemli bir gelişme katetmiş olduk. İlkokuldan başlayan bir öğrenci, üniversite eğitimine kadar, eğitimini aynı okulda sürdürecek. Bu öğrenci için önemli bir özellik. Veliler meslek eğitimine kadar veya Abitur’a kadar bir tek partner ile çalışma imkanına sahip oluyor. Bu veliler için de önemli bir avantaj. Hedefimiz ilkokuldan Abitur’ a kadar öğrencilere eğitim vermek.’’ dedi.

Okulun ders sistemi ile ilgilide konuşan Ehringer, "Kendi hazırladığımız pedagojik konseptimiz var. Ana konusu yoğunlaştırılmış dil eğitimi (intensivespracheerweb). Aynı zamanda diğer dersler için yüksek kalitede eğitim veriyoruz. Özel destek konseptimiz ile dil eğitimi veriyoruz. Önce ilk dili öğrenip sonra Almancayı öğrenen çocuklar için Almancayı daha iyi öğrenebileceği şekilde, yoğunlaştırılmış dil eğitimi konsepti sunuyoruz. Artık anadil dememek gerekiyor. Anadil Almanca da olabilir. En doğrusu ilk dil ve ikinci dil demek daha doğru olur.’’ dedi.

Ehringer kendisinin BİL Özel Okullarında 17 yıldır çalıştığını, diğer okulların açılmasında katkısının olduğu gibi, şimdi de ilkokulun müdürü olarak 2014 / 2015 eğitim yılında ilkokulda hizmet verdiğini ifade etti. Bil Özel İlkokulu tüm gün (Ganztagschule) okul olarak eğitim veriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.