Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİAD'dan 50 kadın girişimciye patron olma imkanı

Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD) ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen 'Girişimcilik Kursu' ile girişimci kadına kendi işini kurma fırsatı verilecek. Kursu başarıyla tamamlayan girişimci kadınlara 30 bin lirası hibe, 70 bin lira kredi...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BİAD'dan 50 kadın girişimciye patron olma imkanı
Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD) ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen 'Girişimcilik Kursu' ile girişimci kadına kendi işini kurma fırsatı verilecek. Kursu başarıyla tamamlayan girişimci kadınlara 30 bin lirası hibe, 70 bin lira kredi şeklinde destek verilecek.

İş dünyasına 50 yeni kadın girişimci kazandırmayı hedefleyen kursu katılan kadın girişimciler uzmanlar tarafından mülakata alındı. BİAD merkezinde yapılan mülakata katılan kadın girişimcilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Proje kapsamında BİAD'a müracaat eden 120 kadın girişimci arasında yapılan mülakatta 50 girişimci kadın kursa katılmaya hak kazandı. Bu 50 kişiden 25 kişilik birinci gurubun kursu tamamlandı. İkinci gurupta yer alan kadın girişimciler ise 10 gün serecek kurslara 28 Ekim Pazartesi günü balayacak. Kurslar sonunda girişimcilere sertifikaları verilecek.

BİAD toplantı salonunda yapılan ikinci mülakat öncesinde konuşan KOSGEB Uzmanı Bayram Ali Kukuş, iş adamlarının ve iş kadınlarının en kolay ulaşabildikleri yerin KOSGEB olduğunu bildirdi. İş kadınları ve iş adamlarına yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Kukuş, "KOSGEB'in verdiğini birçok desteklerden bir tanesi de 'Girişimcilik Desteği'dir. Yeni kuracağınız iş yerinizin kuruluş giderleri, makine teçhizat, ofis donanım giderleri ve işletme giderleri KOSGEB desteği ile 30 bin lirası hibe, 70 bin lira kredi şeklinde destekleniyor. Destek programı erkek-kadın yüzde 70-80 oranında hibe olarak uygulanıyor. Bu destekten yararlanabilmek için öncelikli olarak 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılmak gerekiyor. Bundan sonraki iş hayatlarında yeni girişimcilerimize başarılar diliyorum. Cesur olmalarını istiyorum." dedi.

KOSGEB Başkanlığınca 2012 yılında başlatılan ve her yıl düzenlenecek olan KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri kapsamında Türkiye geneli girişimci ve yenilikçi 40 finalistin belirlendiği ifade eden Kukuş, şöyle devam etti: "Balıkesir'den üç firmamız 40 finalist içine girerek büyük bir başarı elde etti. Bu firmalardan ikisinin BİAD'a üye olduklarını duyunca daha çok memnun olduk. BİAD'ın girişimcilere ne kadar çok değer verdiğini göstermektedir."

Kadın girişimcilerin örnek bir hizmete imza attıklarını belirten BİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Ünzile Temel de başarıya ulaşmış erkeklerin arkasında kadının desteğinin inkâr edilemeyeceğine dikkat çekti.

Evinde oturan ya da meslek sahibi olup işyeri açmayı hayal eden girişimci hanımlara bu imkânı vermek istediklerini aktaran Temel, "Bu eğitim mevcut işini geliştirmek ve rekabet gücünü artırmak isteyen, yeni arayışlar içinde olan, yeni atılımlar yapmak isteyen, cazip görünen iş fırsatlarını değerlendirip yeni pazarlara girmeyi hedefleyen girişimci iş kadınlarına rehber olabilmek amacıyla yapıldı. Derneğimiz tarafından 50 girişimci iş kadınına verilen bu imkânı fırsat bilip, eğitimlerini bitirerek sertifikalarını almaya hak kazanacak tüm girişimci iş kadınlarımızı şimdiden tebrik ediyor. Bundan sonra ki iş hayatlarında başarılar diliyorum." diye konuştu.

BİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Afacan ise konuşmada projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Proje kapsamında, genç, yenilikçi ve yetenekli kadın girişimcilerin Balıkesir ve Türkiye ekonomisine için katkıda bulunacaklarını bildirdi.

Eğitimlerin çok önemli olduğuna işaret eden Yasemin Eğitim Danışmanlık Kurucusu Girişimcilik Eğitmeni Yasemin Arslan Güven, "Nasıl kadınlar ilmek ilmek halı dokuyorlarsa biz de halı gibi özverili bir şekilde sizlere on gün boyunca eğitim vereceğiz. Umarım hepiniz eğitimlerin sonunda başarılı bir iş kadını olarak Balıkesir'de yerinizi alırsınız." değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.