Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyazsu (Karçal) Yaylası için toplandılar

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı 3400 metre yüksekliğinde bulunan Beyazsu (Karçal) Yaylası için proje değerlendirme toplantısı yapıldı.Borçka Kaymakamlığı toplantı salonunda Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyazsu (Karçal) Yaylası için toplandılar
Artvin’in Borçka ilçesine bağlı 3400 metre yüksekliğinde bulunan Beyazsu (Karçal) Yaylası için proje değerlendirme toplantısı yapıldı.

Borçka Kaymakamlığı toplantı salonunda Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen proje değerlendirme toplantısına Belediye Başkanı Aslan Atan, İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Çakmak, AK Parti Borçka İlçe Başkanı Şükrü Ertürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fatih Cineviz, Orman İşletme Müdürlüğü personeli, bölgede bulunan muhtarlar, turizm yatırımcılarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilal Surat sunum yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Hilal Surat sunumunda, kültürel ve doğal mirasın korunmasına yönelik faaliyetlerin desteklenmesi ve bu mirasın değerlendirilmesini sağlayacak şekilde altyapısının geliştirilmesi, turizm tesislerinin çeşitlendirilmesi proje önceliği doğrultusunda, Beyazsu Yaylasında kapalı-açık oturma alanları ve yürüyüş yolları, seyir terasları, köprüler, çeşme, yönlendirme ve tanıtım levhaları, proje tanıtım tabelası, çöp kovaları, oturma bankları, şifalı su göletleri, kameriyeler, piknik masaları, Beyazsu Yayla Evi (wc, mescit, satış ürünleri) gibi yapıların hayata geçirileceğini ve bölgenin tanıtımına yönelik tanıtım broşürü, web sayfası, tanıtım toplantısı, afiş vb. gibi faaliyetlerin yürütülmesinin planlandığını belirtti.

Bunların dışında katılanlar tarafından her türlü fikir ve projelerin sunulduğu toplantı sonunda Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, "Turizm Artvin İlimizin geleceği, turizm tesisleşme, kalifiye eleman istihdamı, tanıtım gibi unsurların dikkate alınarak, bütüncül bir bakış açısı ile ele alınması gereken önemli ve hassas bir konu. İnsanımızın misafirperverliği ve doğal yaşama uygun alışkanlıkları ise turizm olgusu içerisinde öne çıkan avantajımız. Beyazsu Yaylası, Macahel ve Karagöl kadar değer arz eden, saklı kalmış önemli bir turizm alanımız. Beyazsu Yaylası Borçka’nın hali hazır turizm alanlarının içerisinde ekonomik değer ihtiva edecek şekilde planlanması, tesisleşme ile birlikte, hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik gerçekleştirilecek çalışmalar da ayrıca önem arz etmekte. Bizler, turizm bölgelerimizi yapısal unsurlarla tanımlanan, aynı zamanda kültürel ve folklorik özelliklerin, yöresel farklılıkların tanımlanması ve bilinirliğinin artırılması öncelikleri ile değerlendirme arzusu içerisindeyiz. Bu bakımdan, Otingo Kaplıcaları, Beyazsu Yaylası, Yıldız Gölü ve devamında Karagöl, Macahel Turizm alanlarını bir destinasyon alanı olarak bütüncül bir bakış açısı ile değerlendirmenin Borçka turizminin gelişmesine ivme kazandıracağını düşünmekteyiz. Tabiki her ne yapılacaksa, doğayı bozmadan, doğal güzellikleri koruyarak yapılmalıdır" dedi.

Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan da "Borçka Belediye Başkanı olarak bu tarz projelere her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. Ortak akıl ile istişare oluşturmak için yapılan bu toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederim." şeklinde konuştu. Başkan Atan, Deviskelsuyu ile başlayan, Otingo Kaplıcaları ile devamında yayla havasını ve doğal yapısı korunmuş olan Beyazsu Yaylasına yeni bir nefes katarak turizm potansiyelini arttırarak katkı sağlayacağını düşündüğü bu projenin aynı zamanda Borçka ilçesinin genel turizm potansiyeline ivme kazandıracağını söyledi.

Toplantıda bölge bulunan muhtarlar, turizm yatırım işletmecileri ve daire amirlerinin görüşleri alınmasıyla toplantı sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.