Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEÜ’de yapımı tamamlanan cami ibadete açıldı

Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Yerleşkesi'nde Eren Holding tarafından yaptırılan Memduh Eren Camii törenle ibadete açıldı.Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, alimler ve evliyalar diyarı Bitlis’in...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BEÜ’de yapımı tamamlanan cami ibadete açıldı
Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Yerleşkesi'nde Eren Holding tarafından yaptırılan Memduh Eren Camii törenle ibadete açıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, alimler ve evliyalar diyarı Bitlis’in üniversitesine yapılan caminin açılışında bir araya geldiklerini, bu nedenle çok mutlu ve sevinçli olduklarını belirtti. Programda konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise “Bugün üniversitemizde farklı bir mutluluğu yaşıyoruz. Bizler Eren ailesine, üniversitemize cami olarak yaptırdıkları bu hayrına müteşekkiriz. Hayırlarının bu şekilde devam etmesini diliyoruz.” dedi.

Daha sonra konuşan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, “Burada açılışını yapmak üzere geldiğimiz bu mekan kutsaldır. Değişik eğitim yatımlarıyla beraber olduk. Buranın anlamı büyüktür. Cumhuriyet'in ilk müftülerinden olan Abdulmecit Eren’in torunlarıyız. Biz de dedemize, babamıza benzemeye çalışıyoruz. Burası üniversitemize ve Bitlisimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Bitlis Valisi Orhan Öztürk ise konuşmasında, iyi bir insan olmanın bir nasip meselesi olduğunu ifade etti. Öztürk, şöyle dedi: "Güzel insanlardan asaletli işler çıkar. Burada açılışını yaptığımız cami ve yapılmasına vesile olanlar kendi güzelliklerini bu vesile ile ortaya çıkarmışlardır. Onları imrenerek izliyoruz. Makamları cennet olur inşallah. Bu açıdan bu güzel eseri üniversitemize kazandıran Eren ailesine teşekkür ediyoruz.”
Toplu olarak açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından camide namaz kılınarak dua edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.