Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berlin’den sonra Hamburg‘da Genç İslam Konferansı düzenledi

Gençlerin İslam’ı konuşmaları amacıyla hayata geçirilen diyalog platformu Genç İslam Konferansı (JIK) eyalet düzeyinde Berlin’den sonra Hamburg’da da düzenlendi. Mercator Vakfı ve Humboldt Üniversitesi işbirliğinde yapılan konferans...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berlin’den sonra Hamburg‘da Genç İslam Konferansı düzenledi
Gençlerin İslam’ı konuşmaları amacıyla hayata geçirilen diyalog platformu Genç İslam Konferansı (JIK) eyalet düzeyinde Berlin’den sonra Hamburg’da da düzenlendi. Mercator Vakfı ve Humboldt Üniversitesi işbirliğinde yapılan konferans Eyalet Başbakanı Olaf Scholz himayesinde ve Eyalet Çalışma, Sosyal, Aile ve Uyum Bakanlığı ortaklıyla gerçekleşti.

Scholz konferansta yaptığı konuşmada, “Hepimiz dini ve dünya görüşünden bağımsız olarak Hamburg’uz. İslam Hamburg’a çoktan geldi.” dedi. Terör örgütü IŞİD'in İslam'ı yanlış tanıtarak ona zarar verdiğine vurgu yapan Scholz, "Hamburg’da Müslüman kuruluşlarla iyi diyalog içinde güzel çalışmalar yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Mercator Vakfı Genel Müdürü Winfried Kneip ise JIK’nın genç insanların çeşitlilik gibi konuların konuşması için kurulmuş bir diyalog platformu olduğunu ve toplumsal birliğin güçlenmesi için çalışıp fikir ürettiğini belirtti. Proje Müdürü Esra Küçük ise JIK’da İslam’ın içeriğinden çok kendisinin konuşulduğu bir platform olduğunu ve gençlerin konuşup fikir alışverişinde bulunmasına ve üretmesine imkan tanıdığını söyledi.

Konferansın diğer bölümünde ise gençler din, siyaset, medya ve STK temsilcilerinin rollerini üstlendi ve beraber yaşam ve geleceğe yönelik plan ve proje üzerine tavsiyelerde bulundu. 33 gencin rol üstlendiği konferansta Aydan Özoğuz’u Lena Hapke, Ali Kızılkaya’yı Fabian Krahe ve Kardınal Reinhard Marx’ı ise Eda Öztürk adlı öğrenci temsil etti. Öğrenciler verdikleri kısa bilgilerde temsil ettikleri kişilerin hayat hikayelerini ve konuşmalarını inceleyerek, savunduğu konuları irdeleyerek, onları en iyi şekilde temsil etmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.