Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berlin'de kreşler kiraların artması nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Berlin’in Kreuzberg ilçesinde sadece konut kiralarında değil kreş ve yuva kiralarında da büyük artışlar yaşanıyor. Yüksek kira fiyatları nedeniyle ilçede kreşlerle yuvaların bazıları kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. İlçede...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2015 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berlin’in Kreuzberg ilçesinde sadece konut kiralarında değil kreş ve yuva kiralarında da büyük artışlar yaşanıyor. Yüksek kira fiyatları nedeniyle ilçede kreşlerle yuvaların bazıları kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

İlçede bir yuva yeri bulmanın zaten zor olduğuna değinen Kreuzberg Belediye Başkanı Monika Hermann, eski binaların restore edilmesi sonucu kiralarda yüksek artışların gündeme geldiğini ve şimdiye kadar kapanan yuva sonucu yaklaşık 150 çocuk için yuva yerinin eksildiğini söyleyerek birçok yuvanın da başka binalara taşınmak zorunda kaldığını bildirdi.

Kreuzberg Belediye Başkanı Hermann, serbest emlak piyasasında talep edilen kiraları birçok yuva işletmesinin karşılayacak durumda olmadığını kaydetti ve söz konusu durumun sadece Kreuzberg için değil Berlin’in başka ilçeleri için de geçerli olduğuna dikkat çekti. Yuvalar konusunda, "Eyalet yangın yeri gibi" ifadesini kullanan Birlik 90/Yeşiller Partili başkan, sorunu ancak eyalet hükümetinin çözebileceğine inanıyor.

Eyalet hükümetinin yuvaların tadilatı veya yeni yuva inşaası için öngördüğü 10 milyon Euro’nun yeterli olmadığını, yuva işletmecilerini maddi olarak desteklemenin de sorunu çözmeyeceğini savunan Monika Hermann, çözümü kreşlerle yuvaların devlet yönetimindeki arsalara inşa edilmesinde görüyor. Hermann’a göre böylece yuva binalarının el değiştirmesi önlenecek ve kira artışları kontrol altında tutulabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.