Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Berlin’de artan kiralık ev ihtiyacı sosyal felakete yol açabilir'

Almanya'nın başkenti Berlin’de özellikle bekarlar, yaşlılar, üniversite öğencileri ve Hartz 4 alanlar için kirası uygun, küçük ev kiralamak giderek daha da zorlaşıyor. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Yeşiller Partisi Sağlık Siyaseti...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın başkenti Berlin’de özellikle bekarlar, yaşlılar, üniversite öğencileri ve Hartz 4 alanlar için kirası uygun, küçük ev kiralamak giderek daha da zorlaşıyor. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Yeşiller Partisi Sağlık Siyaseti Sözcüsü Heiko Thomas, şehrin sosyal felaket tehdidi altında olduğunu söyledi.

Berlin Sosyal İşler Senatörü Mario Czaya da Thomas’a hak veriyor. Sadece mülteci yurtlarında bin 800 kişinin kaldığını ve işlemleri sona ermesine rağmen ev sorunundan dolayı düzenli hayata geçemediklerini anlatan Czaya, ev sorunundan kaynaklanan baskının büyük olmasından yakındı.

Czaya’nın konuyla ilgili hazırladığı bir raporda şu ifadeler yer alıyor: “On yıllardır az hatta hiçbir inşaat faaliyetinin olmamasından dolayı bugün artık ev piyasasında fiilen rezerv yok. Bu sebeple sosyal yardım hukukuna uyan yeni küçük evler neredeyse hiç bulunamıyor.” Sorunun çözümü için federal yönetimin desteğini bekleyen Sosyal İşler Senatörü, “Her sel felaketinde zıplayan federal yönetim burayı görmüyor.” diyerek eleştirdi.

Yerel yönetimlerin özellikle mülteciler hususunda federal yönetim tarafından yalnız bırakıldığını söyleyen senatör, konteynerlerden oluşan yerleşim birimlerinin yeni problemleri beraberinde getirdiğini ifade etti. Berlin’de ev bulmanın zorlaşmasının bir sebebi de Berlin’e yeni taşınanlar. Şehre her yıl 30 ila 40 bin arasında insan taşınıyor ve onların da ev piyasasına girmesiyle ödenebilir kiralık ev bulmak oldukça zorlaşıyor. İstatistik dairesinin verilerine göre her iki erkekten biri ve her üç kadından biri bin 500 Euro’nun üzerinde net maaş alıyor. Şehirde bulunan hanelerin beşte birinde ise sosyal yardım ile geçiniliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.