Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ben Kanserim Derneği, kanserle mücadele için çalışacak

Tüm dünya ve gelecek nesiller için ciddi bir tehdit haline gelen kanseri ortadan kaldırmak, toplumun tüm birimlerinin, dinamiklerinin gündemine kanseri koymak ve farkındalığı yükseltmek amacıyla kurulan Ben Kanserim Derneği, anlamlı bir etkinliğe...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tüm dünya ve gelecek nesiller için ciddi bir tehdit haline gelen kanseri ortadan kaldırmak, toplumun tüm birimlerinin, dinamiklerinin gündemine kanseri koymak ve farkındalığı yükseltmek amacıyla kurulan Ben Kanserim Derneği, anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Kanser hastalarının dayanışması amacıyla Bursa’da kurulan Ben Kanserim Derneği, kanser ile ilgili bir farkındalık yemeği düzenledi. Ördekli Kültür Merkezi’ndeki yemeğe, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve Vali Yardımcısı Mehmet Özcan’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu Devlet Tiyatrosu oyuncularından Emre Işık’ın gerçekleştirdiği etkinlikte konuşan dernek başkanı Nükhet Özcan, kanserle mücadele edebilmenin ilk yolunun “Ben Kanserim” diyebilmek olduğunu belirtti. Kanserle tanışma sürecini ve bu yolda gösterdiği mücadeleyi katılımcılarla paylaşan Özcan, “Dört yıl önce evliliğimin başında, anneliğimin başında aslında daha doğru bir ifade ile hayatımın başında; hiçbir şikâyet olmadan, doğum günümde, rutin bir taramanın ardından doktorumun bana “Siz meme kanserisiniz” demesiyle tanıştım kanserle. O güne kadar kansere çok uzaktım ve ne olduğu ile ilgili bir fikrim yoktu. Şimdi bakıyorum da, algıda seçiciliğimin oluşmaması, yaşımı ve yaşam enerjimi göz önünde bulundurursam, bir parça anlaşılabilir geliyor bana. Kanserle mücadele edebilmenin ilk yolu ‘Ben Kanserim diyebilmektir’ diyerek yola koyuldum. Şimdi benimle aynı kaderi paylaşan insanların dertlerine bir nebze de olsa tercüman oluruz ümidiyle benim gibi hisseden bir grup arkadaşım ile birlikte Ben Kanserim Derneği’ni kurduk” dedi.


Derneğin kuruluş amacını aktaran Özcan, şöyle devam etti: “Tüm dünya ve gelecek nesiller için tehdit haline gelen kanser hastalığını ortadan kaldırmak; yerel, ulusal ve uluslararası kurumlar, devlet kuruluşları, vakıflar, iş ve sanat dünyası, akademik ve sivil toplum arasındaki tam bir uzlaşma ve ortak hareketle mümkündür fikri ile kurduğumuz derneğimiz, bu vizyonu gerçekleştirmek, toplumun tüm birimlerinin ve dinamiklerinin gündemine taşımak, farkındalık oluşturmak ve farkındalığı yükseltmek amacıyla kuruldu. Bu amaçla; yerel, ulusal ve uluslararası etkinliklerde bulunmak, araştırmalar yapmak, yapılan araştırmaları desteklemek ve sonucu kamuoyuyla paylaşmak, kanser hastalığı ile ilgili kurs, seminer, konferans, panel gibi eğitim etkinlikleri, farkındalık yemekleri ve farkındalık konserleri düzenlemek, hastalığın erken teşhis edilmesi amacıyla toplumda tarama bilincini oluşturacak çalışmalar düzenlemek gibi faaliyetler, ileride derneğimizin etkinlik çizelgesini oluşturacaktır.”


AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de kanser hastalığıyla mücadele eden hastalara elden geldiğince destek olunması gerektiğini hatırlatarak, bu mücadele de toplumun her kesimine büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Konuşmaların ardından katılımcılara müzik dinletisi sunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.