Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye ekmek fabrikası çalışanlarına tatbikat sürprizi

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bursa Ekmek ve Besin Sanayi A.Ş'de (BESAŞ) görevli personelin olası yangınlarda ilk müdahaleyi yapabilmesi, acil durumlara hazırlıklı olabilmesi ve acil durum ekiplerinin birbirleriyle işbirliği...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye ekmek fabrikası çalışanlarına tatbikat sürprizi
Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bursa Ekmek ve Besin Sanayi A.Ş'de (BESAŞ) görevli personelin olası yangınlarda ilk müdahaleyi yapabilmesi, acil durumlara hazırlıklı olabilmesi ve acil durum ekiplerinin birbirleriyle işbirliği yapabilmeleri amacıyla habersiz yangın tatbikatı ve yangın söndürme eğitimi düzenlendi.

Tatbikatta senaryo gereği BESAŞ’ta görevli personel tarafından üretim tesisinde çıkartılan kontrollü yangına ilk müdahaleyi BESAŞ acil müdahale ekibi yaptı. Daha sonra görevli personel tarafından haber verilmesi üzerine Organize Sanayi Bölgesi itfaiye şefliği tarafından yönlendirilen yangın söndürme aracı, ambulans, gaz ve elektrik kontrol araçları ile yangına müdahale edildi. Yangın alarmı doğrultusunda yangın müdahale ekibi tarafından bina koordineli olarak boşaltıldı. Görevlendirilen gözlemciler tarafından, tüm ekiplerin görev alanına ulaşmaları, müdahale etmeleri ve yangının söndürülmesi gibi süreler not edildi.

Tatbikatın ardından üretim alanı dışında bulunan tüm personele yangına müdahale eğitimi verildi. ‘Yangın çıkma sebepleri’, ‘yangın türleri’, ‘yangın söndürme’ konularında bilgi verilirken, yangında kullanılan ekipmanların içeriği ve kullanımı uygulamalı olarak gösterildi.

Hizmet içi eğitimlere büyük önem verdiklerini belirten BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş; "Kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Böylesi önemli bir yerde çalışan personelimizin olası bir yangında itfaiye ekipleri gelene kadar müdahaleyi yapabilmesi için bu eğitim programını düzenledik. Eğitimin başarılı olduğuna inanıyorum." dedi.

BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan da, "Bursa’nın en büyük ekmek üretim tesisinde çalıştığımızın bilinciyle kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Böylesi önemli bir yerde çalışan personelimizin olası bir yangında itfaiye ekipleri gelene kadar müdahaleyi yapabilmesi için bu eğitim programını düzenledik." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.